Akşehir Belediyesi; Görmeyenleri Koruma Derneği Akşehir Şubesi ile Akşehir İşitme ve Bedensel Engelliler Derneği katkılarıyla Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir program düzenledi.





Akşehir Kültür Merkezi’ndeki programa ilçe protokolü, Belediye Meclis Üyeleri, AKŞAD Başkanı İsmail İnce ve Isparta Yalvaç Anadolu Engelliler Derneği Başkanı Zafer Güneş ile engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı. Saygı duruşuyla başlayan programda İstiklal Marşı okunurken, işaret dili kursuna giden kursiyerler de işaret diliyle Marşın okunmasına eşlik ettiler.





Görmeyenleri Koruma Derneği Akşehir Şubesi Temsilcisi Hüseyin Çığ ve Akşehir İşitme ve Bedensel Engelliler Derneği (AKBİRDER) Başkanı Hayri Üzüm’ün yaptıkları konuşmaların ardından Belediyenin engelli vatandaşlara yönelik çalışmalarını içeren bir slayt gösterisi yapıldı. Şehit Selçuk Özer Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından da görme ve yürüme engellileri daha iyi anlayabilmek için empati yapmanın konu edildiği bir tiyatro gösterisi sahneye konuldu. Program, protokol ve programda görev alan engellilerin birlikte hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.





Belediye Başkanı Salih Akkaya’nın, Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Akşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’ne gerçekleştirdiği ziyarete ise Hüseyin Çığ ve Hayri Üzüm’ün yanı sıra Akşehir Şehit Osman Aydoğan Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Tunçez de eşlik etti.





Kurslara katılan engelli kursiyerlerle sohbet eden Başkan Akkaya; “Her insan bir gün engelli olabilir, hiç birimizin garantisi yok, onun için hepimiz birer engelli adayıyız. Bunu düşünerek, idrak ederek bütün engelli kardeşlerimizin yaşamını kolaylaştırmak için üstümüze düşeni yapmamız lazım. Biz de Engelsiz Yaşam Merkezi’mizi faaliyete geçirdikten sonra, bölgemizde KPSS kursu açan ilk belediye olmanın memnuniyetini yaşadık. Gücümüz yettiğince engelli kardeşlerimizin yanında olacağız. En büyük engel sevgisizliktir diyoruz, bu sevgiyi eksik etmeyelim” dedi.