Akşehir Belediyesi, kültürel ve sosyal etkinlikler kapsamında düzenlediği Çanakkale Gezisi’ne,
Engelliler Haftası münasebetiyle engelli vatandaşları ve ilçe genelinde başarılı olan
8. Sınıf öğrencilerini gönderdi.

Çanakkale’ye gönderilen grup için Akşehir Nasreddin Hoca Meydanı'nda bir uğurlama töreni yapıldı. Uğurlama törenine;  Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel ile çok sayda vatandaş katıldı. Çanakkale’ye uğurlanan gruba bir konuşma yapan Başkan Akkaya; “Çanakkale’de ecdadımız emsalsiz bir destan yazmış. Bugün burada böyle huzur içerisinde yaşayabiliyorsak onlara çok şeyler borçluyuz. Ecdadımızın bize bu vatanı nasıl güzel bir şekilde emanet ettiğini, bunun için neler feda etmiş olduklarını kendi gözlerinizle görebilmenizi temenni ediyorum. Kazasız, belasız, hayırlı yolculuklar diliyorum.” dedi.



Kaymakam Mehmet Türk de, Akşehir Belediyesi’nin Çanakkale gezileri organizasyonunun çok önemli ve güzel bir etkinlik olduğuna dikkat çekerek; bu geziler sayesinde, Çanakkale’de emsalsiz bir destan yazan atalarımızın vatan için ne fedakarlıklar yaptığını Akşehir’li gençlerin ve öğrencilerin kendi gözleriyle görerek daha iyi kavrayabildiklerini söyledi.



Konuşmaların ardından yapılan dua ile Çanakkale’ye gidecek olan otobüs kafilesi, törene katılan protokol ve vatandaşlar tarafından el sallanarak Çanakkale'ye uğurlandı.