Nihat Dayanık İlkokulu engellilere destek olmaya devam ediyor


Nihat Dayanık İlkokulu her yıl olduğu gibi bu yıl da topladıkları mavi kapakları color:#333333;background:white">Akşehir Zihinsel ve Bedensel Engelliler Derneği (AKŞENDER) Başkanı Abdulkadir Susam’a teslim etti. Engellilerin tekerlekli sandalye ve diğer ihtiyaçlarının karşılanması için yapılan kampanya kapsamında yaklaşık 100 bin kapak toplandı.


Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Okul Aile Birliği Başkanı Ali Aslan: “Okulumuzda öğrencilerin toplum sorunları ve çevre duyarlılıklarını artırmak için çeşitli projeler ve kampanyalar düzenlenmektedir. Yapılan bu çalışmalardan engellilere destek projesi her yıl tekrarlanarak devam ediyor. İlk yıl bir kamyonet pet şişe toplayarak başladık. Sonraki yıllarda 100 bin kapak ve 70 bin kapak topladık. Bu yıl da 100 bin civarında kapak topladık ve AKŞENDER’e teslim ettik. Okul mevcudumuzun 350 olduğu düşünüldüğünde öğrenci başı 300 kapak toplanmış demektir. Öğrencilerimizin duyarlı olmaları bizleri sevindirmektedir. Sadece okulda değil, çevrede de bir farkındalık oluştu. İnsanlar okulumuz tarafından ilçenin değişik noktalarına asılan kapak toplama kutularına kapaklarına attığı gibi, evlerinde biriktirip bize teslim edenler de var. Yaptığımız çalışmalarla bir engelli kardeşimize ayak veya göz olabilirsek bizler mutlu olacağız.” dedi.


Kapakları teslim alan Abdülkadir Susam: “Nihat Dayanık İlkokulu her yıl bizlere destek veriyor. Kapak veya pet şişe gibi maddi destek vermelerinden ziyade manevi destekleri bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Kapakları genellikle tekerlekli sandalyeye dönüştürüyoruz. Tekerlekli sandalye yürüme engelliler için çok önemli. İnsanları evde bağlı kalmaktan kurtarıp, sosyal hayatın içine girmelerini kolaylaştırıyor. Bazıları tekerlekli sandalye vasıtası alışveriş gibi bazı ihtiyaçlarını kendileri giderebiliyorlar. Biz dernek olarak engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmak ile ilgili çalışmalar yaptığımız gibi; engellilerin toplum tarafından kabul görmesi ve engellilerin de toplumun bir parçası olduğu farkındalığını yaratmaya çalışıyoruz. Geldiğimiz nokta yeterli olmasa da bizleri sevindirmektedir. Nihat Dayanık İlkokulu’na tekrar teşekkür ederim.” Dedi.