Konuya ilişkin açıklamada; Genç AKSES tarafından başlatılan Espor ile İHA yapımı ve uçuş eğitimi kursları Genç AKSES Merkezi’nde, futbol kursu Akşehir Spor Tesisleri’nde, yüzme kursu Akşehir Belediyesi Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde devam ederken, bağlama kursunun da önümüzdeki günlerde Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nde başlayacağı belirtildi.

Toplamda 460 gencin eğitim aldığı kurslarda en çok ilgiyi, 300 katılımla yüzme kursunun gördüğü vurgulanırken, bugüne kadar bin 400 öğrenciye sinema filmi izlettirildiği, 810 öğrencinin çeşitli kültürel gezilere götürüldüğü, ilkokul seviyesinde 150 öğrenciye de sağlıklı beslenme ve hijyen konusunda eğitim verildiği öğrenildi. Ayrıca gençler için bir de bilardo turnuvası düzenlendi. 

Eylül ayının ilk haftasına kadar devam edecek olan yaz dönemi kurslarına yoğun ilgi gösteren gençlere teşekkür eden Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya; “Genç AKSES Merkezimiz; gençlerimizin birçok teknolojik ve kültürel kursa katılmalarını, sağlıklı bir yaşama kavuşmaları için spor yapmalarını, etkinlikler ve gezilerle de sosyal yaşama daha aktif katılmalarını sağlayarak sağlıklı bireyler olarak yetişmelerine katkı sunmaya çalışmaktadır. Bu tür kurs, etkinlik ve gezilerin devamı için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.