Kısa adı EMITT olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında Akşehir ve Nasreddin Hoca rüzgarı esiyor.





Bu yıl kapılarını 23. kez açan Fuara Akşehir damgasını vurdu. İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezindeki açılışa Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy da katıldı. Akşehir Belediyesi ile Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası, ortak açtıkları stantla fuarda yer alıyor. Belediye Başkan V. Av. Özgür Kaçar, Kültür Müdürü İbrahim Öncel, AKTSO Başkanı Makascı ve Genel Sekreter Filiz Tuna, standa gelen misafirleri ağırlıyorlar. Pek çok il ve ilçenin kendi stantlarında tanıtım yaptığı fuarda en çok ilgiyi, Akşehir standı ve Temsili Nasreddin Hoca çekiyor.





Özgür Kaçar; “Fuarda Akşehirimizin doğal ve tarihi güzelliklerini, kiraz lokumumuzu, Nasreddin Hoca’mızı tanıtıyoruz. Bu fuarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çalışmalarımızın Akşehir'in tanınmasına katkı sağlayacağını ümit ediyorum.” diye konuştu.





Akşehir standı valiler, belediye başkanları, kaymakamlar, turizm seyahat acentelerinin yetkileri ile yerli ve yabancı misafirlerin ilgi odağı oldu. Stant, temsili Nasreddin Hocası ve dekorasyonu ile dikkat çekiyor. Temsili Nasreddin Hoca ve ‘Dünyanın Ortası Burasıdır’ yazan platformda fotoğraf çekmek isteyen ziyaretçiler adeta birbiriyle yarışıyorlar.





Bakan Mehmet Ersoy ile KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu standın ziyaretçileri arasındaydı. S.Ü. Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık ve Konya Kültür ve Turizm Müdürü Abdülsettar Yarar, iki bakana eşlik ettiler. Olimpiyat Şampiyonu Eski Güreşçi Ahmet Ayık da Akşehir standında misafir edildi.





Fuar 3 Şubat 2019 Pazar gününe kadar açık kalacak.