Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce hazırlanan kitapçıkta yer verilen hikaye üzerinden ebeveynlerin; salgın döneminde evlerde çocuklarla yapılabilecek interaktif etkinlikleri kullanarak çocuklarıyla daha kolay iletişim kurmalarına destek sağlanıyor.





Salgın hastalık dönemlerinde psikolojik sağlamlığı artırmak amacıyla okul öncesi ve ilkokul öğrencileri seviyesinde hazırlanan Psikoeğitsel Etkinlikler Kitapçığı, küresel salgın döneminde çocukların duygularını anlama ve ifade etmelerini sağlayarak uyumlarını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Olağandışı durumlarda çocuklar korku, kaygı gibi duygularını doğrudan kendi üzerlerinden değil de hikayelerdeki karakterler üzerinden ifade etmeleri onlar için, yaşanılanları anlamalarını kolaylaştırıyor.





Bu doğrultuda, okul öncesi ve ilkokul seviyesi için hazırlanan “Elif ve Alp” karakterlerini içeren kitapçığın seri halinde yayımlanmasına devam edilmesi planlanıyor. Kitapçığa http://www.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2020_05/04085158_cocuk_kitabi2.pdf linkinden ulaşılabiliyor.