EĞİTİMLER TAMAMLANDI

“Arılar Varsa Yarınlar Var” projesi kapsamında Akşehir’de düzenlenen eğitim programı, Yıldırım İlkokulu’nda yapılan eğitimle tamamlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve TEMA Vakfı tarafından yürütülen proje; arıların doğa ve insan için öneminin ve ekosisteme olan katkılarının anlatılması yoluyla çocuklarda farkındalık oluşturulmayı amaçlıyor. İlkokulların 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerine eğitim verilerek sürdürülen proje, 3 yıl sürecek. Akşehir’de de hayata geçirilen eğitimlerin sonuncusu, Yıldırım İlkokulu’nda gerçekleştirildi. TEMA Vakfı Akşehir Temsilcisi Mehmet Çelik tarafından verilen eğitimde; öğrencilerin arılar hakkındaki bilgileri pekiştirildi, öğrenci düzeylerine göre hazırlanan slayt ve çizgi filmler ile arının fiziki yapısı tanıtıldı. Arıların çiçeklerden nasıl polen topladıkları, bala nasıl dönüştürdükleri ve arılar olmazsa yediğimiz meyve ve sebzelerin neden oluşamayacağı anlatılarak arıların yeryüzündeki eko¬sis¬te¬min çe¬şit¬li¬li¬ği¬ne ve ya¬şa¬mın sür¬dü¬rü¬le¬bilirli¬ği¬ne kat¬kı¬la¬rı paylaşıldı. Arıların, dün¬ya¬da¬ki bit¬ki¬le¬rin yüzde 80'inin po¬le¬ni¬ni do¬ğa¬ya da¬ğı¬ta¬rak üstlendikleri görevin önemi vurgulandı.

Eğitim sonunda öğrencilere; çevre duyarlılığının yaygınlaşması amacıyla TEMA Vakfı tarafından hazırlanan eğitim kitleri dağıtıldı.