Eğitim Sen Akşehir Temsilciliği. Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’nun ölümünün 21. Yıldönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.


"Times New Roman";mso-fareast-language:TR;mso-bidi-font-weight:bold">Eğitim Sen Akşehir Temsilciliğinden yapılan yazılı açıklama şöyle:


"Times New Roman";mso-fareast-language:TR;mso-bidi-font-weight:bold">“Katledilişinin Üzerinden 21 Yıl Geçti, Dosyası Hala Faili Meçhul!


"Times New Roman";mso-fareast-language:TR">Cumhuriyet gazetesi yazarı Uğur Mumcu 24 Ocak 1993 Pazar günü Ankara‘daki evinin önünde otomobiline konulan bomba ile katledildi. Cinayeti, diğer birçok aydının cinayetinde olduğu gibi faili meçhuller arasında devletin karanlık raflarına itildi.


"Times New Roman";mso-fareast-language:TR">Kalemini baskılar ve tehditler karşısında hiçbir zaman bükmemiş, boyun eğmeyi değil karanlıkla savaşmayı tercih etmiş, özgür basının simgelerinden biri olan Uğur Mumcu ölümünün 21. yılında yine gazetecilerin susturulduğu, sansürlendiği, tehdit edildiği bir karanlık dönemde anılıyor.


mso-fareast-font-family:"Times New Roman";mso-fareast-language:TR">Türkiye‘de toplumsal muhalefetten korkan, çekinen siyasi iktidarların hedefinde hep yazarlar, aydınlar ve gazeteciler yer almıştır. Bu korku, bugün Türkiye‘nin en fazla tutuklu gazeteciye sahip olduğu ülke haline gelmesine neden olmuştur. mso-fareast-font-family:"Times New Roman""> 21 yıl önce Türkiye`nin gazetecilerini, yazarlarını, aydınları tehdit olarak görüp öldürenler, bugün onları çeşitli adlar altında gerçekleştirdikleri operasyonlarla tutuklamakta, uzun tutukluluk süreleri ile fiilen cezalandırmakta, yazdıkları yazıları sansürleyerek susturacaklarını sanmaktadırlar.


mso-fareast-font-family:"Times New Roman"">Dün cinayetlerle susturulmaya çalışılan gazetecilerin bugün cezaevlerine doldurulması aradan geçen sürede, halkın gerçek ve doğru haberleri alma özgürlüğü üzerindeki yasakçı ve tahammülsüz zihniyetin değişmediğini göstermektedir.


mso-fareast-font-family:"Times New Roman"">Karanlık güçlere karşı çağdaş, özgür, demokratik bir Türkiye için mücadele eden, bu yolda canını veren Uğur Mumcu`yu ve ilkelerinden taviz vermedikleri için öldürülen bütün gazeteci ve aydınlarımızı bir kez daha saygıyla anıyoruz.”