Piyan-Eber Sarısı ile ilgili çalışmalarda sona gelindi.


Çok yakın bir gelecekte yok olma riski altında bulunana gurupta yer alan Eber Sarısı bitkisi için yapılan çalışmalar bir eylem planı dahilinde tamamlanarak tanıtımı yapılacak.


Sulak alan ekosisteminin ve biyolojik çeşitliliğinin korunarak geliştirilmesi ve iyileştirilmesinin sağlanması, insanlığın geleceği için önemli bir gen kaynağı olan, dünyada sadece Akşehir ve Eber göllerinde bulunan Eber Sarısı-Piyan (Thermopsis turcica) bitkisinin korunarak geliştirilmesi, gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla; Eber Sarısı-Piyan Tür Koruma Eylem Planı çalışmaları tamamlandı.


Bu amaçla Yüklenici Doğa Araştırmaları Derneği İktisadi İşletmesi tarafından Bolvadin’de bir toplantı yapılacak. 27 Ocak 2014 Pazartesi günü saat 14.00’te Bolvadin Sinema Salonunda yapılacak olan Sözlü Sunuş ve Tür koruma Eylem Planı Tanıtım toplantısına tüm kamu kurum ve kuruluşları ile Akşehirliler de davet edildi.


Eber Sarısı-Piyan (Thermopsis turcica) bitkisi, sadece Konya- Afyonkarahisar illeri Akşehir ve Eber Gölleri çevresinde yetişiyor. Türkiye Bitkileri Kırmızı Kitabı’na göre, Eber Sarısı, çok yakınbir gelecekte yok olma riski altında bulunan gurupta yer alıyor.