Akşehir İş-Kur İlçe Müdürü Türkan Pınar Çiğdem’in odasına giren Ebabil kuşu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Akşehir Şubesi’ne teslim edildi.

Tüm ömürlerini havada uçarak geçiren ve yalnızca üremek için yere konan, bir daha da havalanmayan ilginç bir kuş türü olan Ebabil, bu kez Akşehir’de görüldü. Kur’an-ı Kerim’de adı geçen, Kabe’yi yıkmak için gelen fil ordusunun üzerine, gagalarında getirdikleri taşları atarak engel oldukları anlatılan Ebabil kuşları; çok nadir de olsa ülkemizin farklı illerinde görülebiliyor. Halk arasında bu kuşları görenlerin, o yıl sıkıntı yaşamayacaklarına inanılıyor. Bu durumdan en çok ‘’Dert Ablası Türkan Hanım’’ memnun olacağa benziyor. 2017 yılı kasım ayında Belediye Özel Kalem Müdürü iken İş-Kur İlçe Müdürlüğü’ne atanan Türkan Pınar Çiğdem, eğer inanış doğru ise bir yıl rahat edeceğe benziyor.



Kuşun, Doğa Koruma ve Milli Parklar Akşehir Şubesi tarafından, beslenme ve bakımı sağlandıktan sonra, akşam saatlerinde Sultan Dağları zirvesinde doğal ortama bırakılacağı öğrenildi.