Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gün olan Dünya Emekçi Kadınlar Günü, her yıl 8 Mart gününde insan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmakta.

İzmir’in köklü sanat kurumlarının (İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Opera ve Balesi, İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Ege Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu) sanatçılarından oluşan 30 kişilik TURKISH BRASS ENSEMBLE orkestrası, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Muğla ili Milas ilçesine bağlı Çamköy’de DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ÖZEL KONSERİ gerçekleştirecektir. Saat 20:00’da başlayacak olan konsere; Ulaş, İkizköy, Karaağaç, Yoğunoluk, Sekköy, Çamlıbelen, Kalınağıl, Kayadere, Baharlı, Ağaçlıhöyük, Çamovalı, Gökçeler, Alaçam, Söğütçük, Karacahisar, Bağdamları, Çiftlik, Hasanlar, Demirciler, Fesleğen, Gürceğiz, Bayır, Çakıralan, Kalem, Pınar, Dereköy, Hüsamlar, Çamlıca, Beçin Beldesi olmak üzere 1 ilçe, 1 belde ve 29 köy halkı katılacaktır.

Orkestranın Genel Sanat Yönetmeni Kenan Gökkaya’nın açıklaması:

“Kurtuluş Savaşında, Cumhuriyetimizin kuruluşunda, gelişiminde, yeni nesillerin yetişmesinde en büyük pay sahibi olan Anadolu Kadınımızın bir nebze de olsa moral değerlerini yükseltmek, onlara sanatçıları olarak teşekkür duygularımızı ifade etmek, güzel sanatlar adına bir buket sanat sunmak için bu özel günde Çamköy’de olacağız ve onlara özel bir program gerçekleştireceğiz.”

Onur Konuğu Türkan Şoray

Ünlü sinema oyuncusu, senarist, yönetmen, Türk Sinemasında dünyanın en çok film çeviren kadın oyuncusu, 1964 yılında Antalya’da Altın Portakal Film Festivalinde “Acı Hayat” filmi ile en başarılı kadın oyuncu ödülünü almış, 2010 yılında UNESCO tarafından Türkiye iyi niyet elçisi seçilmiş ve “Sevgi ile yapılamayacak bir şey yoktur diye düşünüyorum. Gücü sevgi ile birleştirerek birçok sorunun üstesinden gelebiliriz” diyen ünlü sinema sanatçısı, bu özel ve anlamlı günde konsere Onur Konuğu olarak katılacak, köy kadınları ile birlikte konseri Çamköy’de izleyecek.

İlk kez böyle bir konser izleyen kadınların, orkestranın seslendirdiği yöresel türkülerde zeybek oynamaları dikkat çekti. Orkestranın genel yayın yönetmeni, sevgili dostum Kenan Gökkaya bir işi yaparsa böyle yapar, örnek ve model olur…