Yaz aylarının gelmesiyle birlikte düğünlerde hareketlilik yaşanırken, düğün salonu sahipleri ve müzisyenler atılan sahte dolardan şikayetçi.


none windowtext 0cm;padding:0cm;background:white;mso-fareast-language:TR">Akşehirli yerel sanatçı Mehmet Kayık müzisyenlerin son 10 yıldan beri hiç bu kadar sıkıntı çekmediğini belirtti. Kayık, 'Yaklaşık 40 yıldır bu işin içindeyiz. Ama 10 yıldır Akşehir'deki düğün salonları böyle bir durumla karşılaşmadı. Sanatçılık ve sanat yapan arkadaşlarımızın sahte dolarlar konusunda çok rahatsızlıkları var. 50 TL'ye, 100 TL'ye alınan sahte dolarlar düğünlerde atılıyor. Bu konuda resmi makamlar ne derece ne yaparlar bilmiyoruz ama bu konu ciddi anlamda meslektaşlarımızı rahatsız ediyor. Müzisyen arkadaşlarımız da bu konudan çok rahatsızlar. Bu olayın sahteciliğe dökülmesi büyük bir sorun' dedi.


Konuyu basın yolu ile dile getirmek istediklerini ifade eden Kayık, " Düşünün doların aynısını ayırt etmek mümkün olamayacak şekilde renkli fotokopilerle çoğaltılıyor. Üzerine yazıyorlar 'örnektir' diye. Vatandaşlar da bunları alıp salonlarda dağıtıyor. Bu durumun, en küçük Türk parası olan 1 TL'nin kağıt para olarak karşılığının olmaması, en küçük kağıt paranın 5 TL olması ve bu miktarın da insanlara ağır gelmesinden dolayı kaynaklandığını anlatan Kayık, 1 doları piyasada bulmanın her zaman mümkün olmadığını bu durumdan yararlanan uyanıkların da bu işi ticaret haline getirdiğini" ifade etti.