Dudu Kadın Çarşısı’nda düzenlenen törene; AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Akşehir Kaymakamı Ahmet Sait Kurnaz, Belediye Başkanı Salih Akkaya, siyasi parti temsilcileri ve Belediye Meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

“Akşehirimize yakışır, Selçuklu mimarisine uygun Dudu Kadın Çarşımızdaki ilk yaptığımız ihalede satılan yerlerin tapu teslimini yapıyoruz” diyen Belediye Başkanı Salih Akkaya; “Burada bildiğiniz üzere daha önce ellili  yıllarda yapılmış bir hal binası vardı. Toplam 5 bin 571 m2’lik bir alandı. Hem deprem riski açısından hem de görünüş anlamında kullanımı işlevsel açıdan problemli bir yerdi. 2016 yılında burayı ihale ettik. İnşaat alanımızın oturduğu alan 4 bin 600 m2. 16 bin m2’lik kapalı inşaat alanı içerisinde 48 büro ,28 dükkan,13 mağaza, 1 kafeterya ve 80 araçlık otopark ve ayrıca bay bayan mescidi bulunuyor. Çarşının toplam maliyeti 30 miyon liranın üzerinde. Bildiğiniz gibi 10 Kasım 2016 tarihinde ihalesini yapmıştık ancak inşaat sektöründeki ekonomik sıkıntılardan dolayı müteahhit devam edemedi. Bakanlar Kurulumuzun çıkardığı kararnameye dayanılarak tasviye işlemi devam edemedi, cezasız olarak işi bıraktı. İkinci ihalemizi de 9 Ocak 2020’de olmak üzere tamamladık. İlk müteahhitimiz yüzde 45’lik bir bölümünü tamamlamıştı, ikincisi daha hızlı bir şekilde çalışarak yüzde 55’lik bölümünü tamamlamış oldu. İç rötuş işlemleri devam ediyor. İnşallah güzel bir çarşı olur. İnşaat devam ederken yaklaşık 2 yıl önce 28 Akşehirli hemşehrimize ihale yoluyla satmıştık. Onlara bugün tapularını vermek üzere toplandık. Dudu Kadın Çarşısında kullandığımız malzemelerin hepsi birinci kalitedir” şeklinde konuştu.

Kaymakam Ahmet Sait Kurnaz, bu tip projelerin Akşehir turizmini olumlu yönde etkilediğini vurgularken, başta Başkan Akkaya olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ettiğini söyledi. AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Kolay olmuyor devletle olan işler. Yukarıda başlayan restorasyon eski Akşehir’i tekrar canlandırdı, canlandırmaya da devam ediyor. Hamamdan başlayarak dış cephe giydirmeleri yapılan evler, kilise, arasta gibi belediyemizin yatırımları devam edecek. Buradaki hizmet sadece güzelleştirmek, modern binalar yapmak değil can güvenliği açısından da önemli. Okullarımızı da ya yeniliyoruz ya da güçlendiriyoruz. Şu ana kadar 9 okulun ihalesi yapıldı. Buradaki sıkıntıları hep beraber yaşadık. Devletin de hak vermesiyle ihaleler iptal oldu. İşte sanat okulu, taşıyacağımız okulda da aynı şey var; yüzde 90 bitmiş, yüzde 10’uyla ilgili müteahhit bırakmam diyor, öbürü bırak diyor. Devletin işeri kolay olmuyor. Burada da çok hızlı bir şekilde yöneterek bu binaları bitirmiş olduk.”

Konuşmaların ardından tapular mülk sahiplerine teslim edildi.