Akşehir Belediyesi; kültürel ve sosyal etkinlikleri kapsamında, ilçe genelindeki tüm lise 11. sınıf öğrencilerini Çanakkale gezisine göndermeyi sürdürüyor.

'Nasreddin Hoca'nın Torunları Ecdadıyla Buluşuyor'  projesi kapsamında, 11. sınıf öğrencilerinden 4.grup da, düzenlenen törenle Çanakkale'ye uğurlandı.



Akşehir Nasreddin Hoca Meydanı'ndaki uğurlama törenine, AK Parti Konya Milletvekili Dr. Mustafa Baloğlu, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, okul idarecileri ve veliler katıldı.



Başkan Akkaya “Çanakkale’de ecdadımız nasıl bir destan yazmış, bunun için canlarıyla beraber neler feda etmiş görmemiz gerektiğine inanıyorum ve hayırlı yolculuklar diliyorum’’ diye konuştu.



Mustafa Baloğlu ise ‘’ Gençlerimiz, bu toprakları bugün bize vatan eyleyen, burada huzur içerisinde yaşamamızı sağlayan ecdadımızın orada yaşamış oldukları şeyleri görecekler ve Çanakkale ruhunu anlayarak , bu ülke sevdasını özümsemiş gençler olarak dönecekler. Yaklaşık 1500 gencimize bu imkanı sunan Akşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum.’’ dedi.



5 otobüste 225 öğrenci ve 10 öğretmenden oluşan  dördüncü kafile; uğurlamaya katılan protokol ve veliler tarafında el sallanarak Çanakkale'ye uğurlandı.