Konuyla ilgili açıklamada; Konya merkez ve ilçelerde abonelerin mağdur olmaması için su arıza, kanal arıza ve kuyu suyu elektrik arızası durumunda eksi 20 dereceye varan hava şartlarında bile görevini aksatmadan 7/24 çalışan işçilerin, hem arızayla hem de soğuk havayla mücadele ettikleri belirtildi.

Donan sayaçlar konusunda vatandaşların uyarıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Donan sayaç, abone şube yolu ve kolon çıkış borularının vatandaşlar tarafından sıcak su dökülerek veya ateş tutularak açılmaya çalışılması; musluk ve su borularının patlamasına, maddi hasarın artmasına sebebiyet verebiliyor. Çok soğuk havalarda şebekede durağan suyun olmaması gerektiğinden, tatlı su çeşmelerinin kullanıldıktan sonra bir miktar açık bırakılması, kesintisiz hizmetin aksamaması için fayda sağlıyor. Olası sayaç donmaları karşısında vatandaşların sayaca herhangi bir müdahalede bulunmadan, ALO 185 hattına bildirmeleri gerekiyor.

Kış aylarında sayaçlar nasıl korunur

*Sayacın bulunduğu yere beton, ahşap veya demirden bir muhafaza yapılmalıdır. Sayaç bağlantıları ile vanalardan su sızıyor veya damlıyorsa, abone numarası belirtilmek suretiyle KOSKİ’ye bildirilmelidir.

*Çok şiddetli soğuklarda muslukların çok az bir şekilde açık bırakılarak sayaçta ve tesisatta durgun su bırakılmamalıdır.

*Abonelerce tedbir alınmaması halinde; soğuğa karşı hassas olan su sayaçlarının kolayca patlayacağı ve onarımının pahalı olacağı, hatta gövdesi patlayan sayacın tamir imkanı olmadığından hurdaya çıkacağı, ayrıca önemli miktarda su kaybına yol açacağı unutulmamalıdır.

*Donan sayaca ve tesisata ateş tutulmamalı ve sıcak su dökülmemelidir.”