Eşme Mahallesi'ndeki törene; Yunak Belediye Başkanı Ali Konak, Başkan Yardımcısı Hacı Erşan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Bekir Coşkun, Eşme Mahalle Muhtarı Mehmet Sade, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Telis ile şirket temsilcileri katıldı.

Başkan Konak, düzenlenen törende yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Yunak belediyesi olarak Yunak için ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyoruz. Uzun süredir planladığımız doğalgaz projesini hayata geçirmek ve ilk hattı döşemek için buradayız. Yunak her geçen yıl büyüyen ve gelişen bir ilçe. Doğalgaz hattımız ilk etapta 8 bin 200 metre alanı kapsayan bir bölümde yapılacak. Hat tamamlandığında üst yapı ivedilikle yapılacak.  Hemen arkasından da büyük bir ihtimalle bu çalışmayı genişleteceğiz. 

Her rahmette bir zahmet vardır. Çalışmalar nedeniyle kazılar olacak. Bu zahmete de biraz katlanacağız. Bölge halkımıza da muhtarlarımıza da burada özveri düşüyor, biraz çaba sarf edip zahmet çekeceğiz ama sonunda doğalgaza kavuşacağız. Geçmişten bugüne emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Hayırlı uğurlu olsun.”

Yüklenici firma tarafından Fatih Mahallesi’ni Eşme Mahallesi’ne bağlayan yolda ilk hat döşemesinin yapılmasıyla ilk etapta 8 bin 200 metrelik güzergahta bulunan yerleşim alanları bu kış doğalgaz ile buluşturulmuş olacak.