Türkiye Diyanet Vakfı’nın 2018 yılı için vekalet yoluyla kurban kesim bedelini; yurt içinde 850, yurt dışında 625 lira olarak belirlediği bildirildi.





“Emanetleriniz Emanetimizdir”





Türkiye'de müftülükler, yurt dışında da büyükelçilikler, müşavirlikler, ataşelikler, koordinatörlükler ve ilgili ülkelerdeki dini idareler ve yerel kuruluşlarla işbirliği içerisinde yürütülmekte olan Vekaletle Kurban Kesimi organizasyonu; vatandaşların keseceği kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak amacıyla, "dini esaslara uygun ve güven veren"  bir yapılanmayla; yurt içinde 280 kesim bölgesinde, yurt dışında ise 145 ülkenin 436 bölgesinde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, Türkiye Diyanet Vakfı görevli ve gönüllüleri nezaretinde kesim ve dağıtım işlemlerini gerçekleştirecek.





"Kurbanlar, mazlum kardeşlerimize dağıtılıyor"





Türkiye Diyanet Vakfı, kestiği kurbanları yurt içinde ihtiyaç sahiplerine, sığınmacılara, Kur'an Kurslarına ve öğrenci yurtlarına ulaştırıyor. Yurt dışında ise öncelikle açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olduğu Afrika'dan başlamak üzere, Orta Asya'dan  Balkanlar'a, Kafkasya'dan  Uzak Doğu ve Latin Amerika'ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada kurban dağıtımı yapılıyor.





Vatandaşların, 'www.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden online bağış yapabilecekleri gibi, İlçe Müftülüğü, tüm PTT şubeleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla da vekalet yoluyla kurban programına katılıp, kurbanlarını vekalet yoluyla kestirebilecekleri, ayrıca '0312 - 416 90 00' numaralı çağrı merkezini arayarak kurban vekaleti hakkında detaylı bilgi alabilecekleri öğrenildi.