Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Sağlık Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği yürüyüşte diyabete dikkat çekildi.





Yunak Şehit Şevki Akgün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünden başlayan yürüyüşe; Kaymakam Mehmet Erdem Akbulut, Cumhuriyet Savcısı Ömer Polat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Alper Seven, daire amirleri, doktor ve hemşireler ile Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri başta olmak üzere çok sayıda öğrenci katıldı.





Belediye parkında sona eren yürüyüşte konuşan Dr. Alper Seven; "Dünya Sağlık Örgütünün tahminlerine göre günümüzde 425 milyondan fazla diyabet hastası bulunmaktadır. Sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşam tarzı, çocuk ve gençlerde bu hastalığın görülme sıklığını arttırmaktadır. Diyabet konusunda toplumda farkındalığın arttırılması ve konunun öneminin vurgulanması amacıyla Dünya Sağlık Örgütü ve Uluslararası Diyabet Federasyonu öncülüğünde her yıl 14 Kasım Dünya Diyabet Günü olarak kutlanmaktadır. Bu yılın teması ise diyabet ve aile olarak belirlenmiştir" ifadelerini kullandı.





Yürüyüşün sonunda, Kaymakam Akbulut ve yürüyüşe katılan diğer katılımcılardan kan örnekleri alınarak şeker değerleri ölçüldü.