Trafik kazası haberlerinin bir çoğunda dikkat çeken ‘Sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucunda’ cümlesi, ‘Makus Talih’imiz değil.

Yola çıkmadan önce kontrol edilmiş tekerlek, yolda seyir halindeyken fırlamaz. Kontrol edilmiş fren, yolda giderken aniden patlamaz. Uyarı bulunan yerde sollama yapılmazsa, kavşakta anayola çıkarken sabırsız davranılmazsa çarpışmalar olmaz.  Direksiyonda gözler kapanmazsa, direksiyon hakimiyeti kolay kolay kaybedilmez. Kemer takılıysa, sürücü ya da yolcu camdan fırlamaz.



Geçen yıl Kurban Bayramı’nda yaşanan ölümlü kazaların sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 15 oranında azalmış olmasına rağmen, 122 vatandaşımız yollarda yaşamını yitirdi. Önümüzdeki uzun Kurban Bayramı tatilinde kara yollarında yaşanacak yoğunluğa paralel olarak, trafik kazalarında da artış olmaması için;  yola çıkmadan önce yaptırılması gereken basit  kontroller  ve  yolculuk sırasında uyulması gereken,  hayat kurtaran kurallar var:



 *Yola çıkmadan önce araç bakımını yaptırın; farlar, lastikler, fren ve motorunuzu kontrol ettirin.



*Araç kullanırken rahat kıyafetler giyin, en az 2 saatte bir mola verin.



*Molalarda ağır yiyeceklerden ve uyku getiren ayran ve benzeri içeceklerden kaçının.



*Uykunuzu almadan kesinlikle yola çıkmayınAlkollü araç kullanmayın.



*Yollardaki sollama yasağı çizgilerine ve hız limitlerine uyun.



*Araçta bulunanların tamamında emniyet kemeri takılı olsun.



*Araçla beraber cep telefonu da kullanmayın.



Bayram’da trafik kazasında can vermek, kanıksanacak bir durum değildir. ‘Ülkemizin bir gerçeği’ olarak kabul edilemez. Bayram yapmak yerine yas tutulmamalı, Bayramların sonu Matem olmamalıdır.