Madalya takdiminde konuşan Yalın Sümer; “Kızılay adına Akşehir’de çok duyarlılık gösteren bir halkımız var. Kan bağışı konusunda Konya bölgesinde ilk sıraları paylaşan, gönüllü olarak her türlü etkinliğimize katkıda bulunan, Aşevimizin devamlılığı konusunda, oradaki çocuklarımızın ihtiyaçları noktasında sürekli bağışlar yapan, fedakarlıklarda bulunan bir toplumumuz var Akşehir’de. Belediye Başkanımız gibi canı gönülden bir Kızılay dostunun olması da bizlere ayrı bir mutluluk veriyor. Son 10 yılda Konya bölgesinde kan bağışı konusunda madalya almaya hak kazanan kendisi dışında bir belediye başkanı yok. Kendisini kutluyor ve şubemize verdiği desteklerden dolayı da çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Pandemi sürecinde kan bağışına daha çok ihtiyaç duyulduğuna vurgu yapan Başkan Akkaya da konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Kızılay’ımıza kayıtlar tutulmaya başlandığından bu yana 13 kez kan bağışında bulunmuşuz. Kızılay Akşehir Şube Başkanımız Yalın Sümer ve Mobil Kan Bağış Tırı Sorumlumuz Engin Çorman, Bronz Madalyamızı takdim ettiler ve bundan memnuniyet duyduk. İnşallah hedefimiz bundan sonra gümüş ve altın madalya ile bunu devam ettirmek.

Başkan Yardımcıları da örnek oldu

Kan bağışını özellikle teşvik etmeye gayret ediyoruz. Aldığımız bilgiye göre; Konya’nın ilçeleri arasında nüfusa oranla kan bağışında bazen Akşehir bazen de Ereğli birinciliği paylaşırken, üçüncülüğü de Güneysınır İlçemiz elde ediyormuş. Yine kan bağışı istatistiklerine baktığımız zaman; Konya’da ilçe belediyeleri ve ilçe belediye başkanları içinde, Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcıları en çok kan bağışı yapan ilçe Akşehir olmuş. Bu konu da bizim için ayrı bir gurur vesilesi.

Kızılay Akşehir Şube Başkanımız ve ekibine, Kızılay Konya Şube Başkanımız Hüseyin Üzülmez ve ekibine ve kan bağışını alan Kızılay Mobil Tırında görevli tüm değerli ekibe teşekkürlerimi sunuyorum. Ancak esas teşekkürü, bağış yapan Akşehirli hemşehrilerimize ediyor ve onları yürekten kutluyorum.”