AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, şehrimizde hizmet vermeye devam eden Akşehir Devlet Hastanesine 150 yatak kapasiteli ek bina yapılacağının müjdesini verdi.





Orhan Erdem




Konu ile ilgili bir açıklama yapan Milletvekili Orhan Erdem; “Akşehir Belediyemizce tahsis edilen 38 bin metrekarelik arsa üzerinde tüm donanımları ile modern bir şekilde şifa vermeye devam eden Akşehir Devlet Hastanemize, AK Parti İlçe Başkanımız Abdurrahman Çardakoğlu ve Belediye Başkanımız Salih Akkaya ile birlikte takiplerimiz sonucunda 150 yatak kapasiteli ek bina yapılmasına onay çıkmıştır. Mevcut durumda 300 yatak kapasitesiyle bölge hastanesi konumunda Akşehir’imize ve çevre ilçelere şifa dağıtan Akşehir Devlet Hastanemiz, her türlü tıbbi donanımı ve ekipmanı ile ayrıca tüm branşlardaki uzman doktorlarıyla halkımıza hizmet vermektedir. Yapılmasına karar alınan 150 yatak kapasiteli ek binası ile büyük bir hastane konumuna gelecek olan Akşehir Devlet Hastanemizin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kararın alınmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sağlık Bakanımıza, Konya Milletvekilimiz Abdullah Ağralı’ya, İl Sağlık Müdürümüz Mehmet Koç ve Akşehir Devlet Hastanemiz Başhekimi Bülent Erdem’e teşekkür ediyor, yeni yapılacak olan ek binamızın şimdiden Akşehirli hemşehrilerime bir kez daha hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.





Temmuz 2014 yılında 200 yataklı olarak hizmet vermeye başlayan Akşehir Devlet Hastanesinin, hizmet kalitesinin devamlı artması, cihaz ve hekim eksiğinin kalmaması ile birlikte ulaşılan doluluk oranlarıyla Sağlık Bakanlığı tarafından 2016 yılında 300 yataklı olarak tescil edildiğini hatırlatan Başhekim Bülent Erdem de; ‘’150 yataklı bir ek bina yapılması ile hastane rolümüzün değişerek farklı branşlarda kadroların açılmasına ve üst seviye hastanelerde olan hizmetlerin Akşehir’imize de gelmesine vesile olacaktır.’’ değerlendirmesinde bulundu. Erdem, bu sonuca ulaşılmasında rolü olan Konya Milletvekili Orhan Erdem ve İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç’a teşekkür etti.