Genel Kurul’da Yönetim Kurulu Başkanlığına getirilen Ahmet Buğra, yaptığı yazılı basın açıklamasında özetle şu ifadelere yer verdi:

“Önceki dönem Yönetim Kurulu Başkanımız olan İsa Kurt ve Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarıma, bugüne kadar yaptıkları görevlerden dolayı ayrı ayrı teşekkür ederim. Eski Osmanlı Bankası binasının Dernek Merkezimiz olarak tahsisi hususunda göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı da Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ve Belediye Meclis Üyelerine de ayrıca teşekkürlerimi sunarım. Yeni seçilen Yönetim Kurulu’nda görev alan arkadaşlarıma, Genel Kurulumuzun hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim.

Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği 1959 yılında kurulmuş, Akşehir ekonomisine ve sosyal yaşamına birçok katkılar sağlamış bir dernektir. Derneğimizin kuruluşunda emeği geçen, bugün hayatta olan ya da olmayan tüm büyüklerimizi, saygıyla anmak isterim. Bugünlere gelmemizde katkısı olan tüm kişi ve kuruluşlara da minnettarlığımızı sunarım.

Kültürümüzün ve düşünce hayatımızın mihenk taşlarından birisi olan Nasreddin Hoca; iyi bir sosyal gözlemci ve çekincesiz bir eleştirmendir. Topluma ve kişilere yanlışlarını gösterirken kuru öğütler vermek yerine, kıvrak zekası ve dehasıyla eleştirilerini mizahla tatlandırmayı bilmiştir. O, gülmeyi ve düşünmeyi yan yana koyarak GÜLDÜŞÜN edebi tarzını yaratmış; hoşgörü, barış, kardeşlik ve sevgi mesajlarıyla yüzyılların ötesinden günümüze kadar gelebilen bir filozof olduğunu kanıtlamıştır.

Tarihin sayfalarına baktığımızda kimi isimlerin artık unutulduğunu görür, kimi isimlerin ise insanlığın hafızasından hiç silinmediğine şahit oluruz. Öyle ki bu tarihi kişilikler, hala mesajlarıyla günümüze ışık tutarak evrensel bir kimlik kazanmakta, insanlığın zengin kültür okyanusunda ölümsüzleşmektedirler. İşte bu ender tarihi değerlerimizden birisidir Nasreddin Hocamız. Geriye yazılı bir eser bırakmamasına rağmen yaşadığı çağdan günümüze uzanan 700 yılı aşkın bir süredir halkın gönlünde kurduğu sevgi köprüsüyle, toplumsal eleştirilerini ve mizahını bizlere ulaştıran bir halk bilgesi ve GÜLDÜŞÜN ustasıdır.

Nasreddin Hoca’nın torunları olan bizlerin, yeni seçilen Yönetim Kurulu olarak; 62 yıldır süre gelen Şenliklerimizi, Dünyanın Ortası Akşehir’in sosyo-ekonomik yapısı ve turizmini ön planda tutarak daha ileriye taşıyacağımıza olan inancımız tamdır.

Yeni Yönetim Kurulumuza başarılar dilerim.”

Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği Olağan Genel Kurulu sonrasında yönetim; Ahmet Buğra (Yönetim Kurulu Başkanı), Kadriye Çakır (Başkan Yardımcısı), Hande Işıklı (Genel Sekreter), Osman Çorumlu (Genel Sayman) ve Üyeler Adem Büyükçanga, Ahmet Dolmacı, Hüdaverdi Bozdağ, Raif Yavuz, Azmi Kurt şeklinde, Genel Denetleme Kurulu ise Yalın Sümer, İbrahim Öncel ve Hayati İyi’den oluştu.