Şehit Kaymakamın Cenazesinin bugün Sakarya Arifiye de öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrasında toprağa verilecek.

Mardin/Derik’te Hükümet Konağı’na yapılan dünkü saldırıda, ilçe kaymakamı ve ilçe belediyesine kayyum olarak atanan Fatih Safitürk hayatını kaybetti.


Mardin’in Derik İlçe Hükümet Konağı’na, PKK’lı teröristler tarafından el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenlenmişti. Kaymakamlık makamının hedef alındığı saldırıda, ilçe belediyesine kayyum olarak atanan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk ile 4 kişi yaralanmıştı.


Durumu ağır olan Kaymakam Safitürk Diyarbakır’da yapılan ilk müdahalesinin ardından ambulans uçakla Ankara’ya getirilmişti. Sabah saatlerinde gelen acı haberle 35 yaşındaki Muhammet Fatih Safitürk yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştüğü açıklandı.


Akşehir Altuntaş Mahallesi nüfusuna kayıtlı ve halen Akşehir’de Öğretmenlik yapan Eşi Ayşegül Safitürk’te, Akşehir Kaymakamlığı’nın tahsis ettiği bir araçla ağır yaralı eşinin yanına gönderilmişti ancak şehit olduğunu haberince yıkıldı.


Akşehir’imizin damadı, Ayşegül hocamızın eşi rahmetli Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk 'ún Şehadet haberi bizleritüm Akşehirlileri de derinden üzdü yasa boğdu.


Şehit Kaymakamın Cenazesinin bugün Sakarya Arifiye de öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrasında toprağa verileceği öğrenildi.


Şehit Kaymakam Fatih Safitürk’e Allah’tan rahmet, kederli öğretmen eşi ve ailesine başsağlığı diliyoruz.