Sultandağı’na 7, Akşehir’e 27 km uzaklıkta bulunan ve son sayıma göre 3 bin 100 nüfusa sahip bir belde olan Dereçine’nin Belediye Başkanı Ömer Yıldız; şeffaf yönetimiyle olduğu kadar, ilçe ekonomisini hareketlendiren projeleri ile de dikkat çekiyor.

Başkan Yıldız, projeyle ilgili olarak Belediyenin sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Belediyemiz tarafından, kurumuş ağaç köklerinin sökülüp biyokütle enerji santraline teslimi sonucunda elde edilen paranın tamamı ile yine çiftçilerimize meyve fidanı vererek Dereçine meyveciliğine katkı sağlamak, zaten tarımsal girdiler ile para kazanamayan çiftçimize az da olsa destek olmak amacıyla başladığımız “Kök-Fidan” projemizin ilk parti fidan dağıtımını; Belediyemiz önünde, proje destekçilerimiz Sultandağı Ziraat Odası ve S.S. Dereçine'm Kadın Kooperatifi ile birlikte yapacağız.

Çiftçilerin talebine göre, farklı türlerde bin 755 sertifikalı meyve fidanı dağıtılacaktır. Projemiz devam etmekte olup Belediyemizin makine ekipman gücüne göre her zaman hemşehrilerimize yardımcı olmaya devam edeceğiz. Belediye olarak bu sayede 18 çiftçimize farklı sayılarda fidan verilecektir.

Bölge meyveciliğinin öncüsü Dereçinemize bahçe dönüşümünde de liderlik yapmak yakışırdı, yaptınız. Hizmet anlayışımız gereği, sizden aldığımızı yine size veriyoruz. Dağıtılan fidanlar Belediyemizin bir hediyesi değil, Dereçinemizin geleceğine katkı amaçlı sosyal belediyeciliğin gereğidir.”

Dereçine Belediye Başkanı Ömer Yıldız; proje koordinatörleri olan Belediye Meclis Üyeleri Fatma Satılmış ve Emine Kemik ile projeye omuz veren Dereçinelilere teşekkür etti.