Bayram Çini, Kulübün sosyal medya hesabında da yer verdiği paylaşımında, konuya dair şu değerlendirmede bulundu:

“İlçemizde tam kapsamlı olarak kurulacak Arama Kurtarma Timimizin eğitim konuları üzerine görüşülüp ilk adım atıldı. Yeni eğitim alacaklara yönelik 1. Temel Eğitim AKADEMİK Kulübümüzce gerçekleştirilecek olup eğitim detayları; Afet Bilinci, İlk Yardım, Arazi Araması, Malzeme Bilgisi vb. şeklinde belirlendi. Sonraki süreç içerisinde, ekibimizde yer alacak gönüllülerimizle, Kulüp olarak akredite olduğumuz Konya AFAD Müdürlüğümüzle birlikte yapılacak eğitimlerin sürekliliğinin sağlanması da planlandı.

Akşehir’de bilinçli bir toplum oluşturma ve Arama Kurtarma adına, Başkanımızın ciddi çabalarıyla büyük bir adım atılmış oldu. Hızlı adımlarla yürüdüğümüz İlk Yardım ve Arama Kurtarma eğitimlerinde, ekibimiz içerisinde uzmanlaşmış, her meslekten kişilerin olması ufkumuzu daha da açmakta.”

Çini, değerlendirmesi çerçevesinde yaptığı çağrıda da; “Ekibimiz içerisinde sizler de birer gönüllü olarak sevdiklerinize, toplumumuza, ülkemize bu yönde faydalar sağlayabilirsiniz. Sizlerin bu eğitime ihtiyacınız olduğu gibi bizlerin de sizlerle işbirliği içerisinde bulunmamız fayda yaratacaktır” dedi.