15 Temmuz darbe girişiminden sonra KHK ile kapatılan derneklerden Sivil Düşünce ve Demokrasi Hareketi Derneği’nde Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuş olan, AKP eski milletvekili Prof.Fatma Seniha Nükhet Hotar, 9 Eylül Üniversitesi’ne Rektör olarak atandı.

İzmir’de kurulan ve Denetim Kurulu’nda kendisinin de bulunduğu Sivil Düşünce ve Demokrasi Hareketi Derneği için, Burhan Özfatura şöyle konuşmuştu; ‘’Denetim Kurulu’nda benim dışımda İzmir’deki Alman, Yunan ve İtalyan konsoloslar da var. Bu dernek, uluslararası ilişkiler konusunda önemli işler yapacak.’’ Ancak dernek; 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından yayımlanan, 23 Temmuz 2016 tarih ve 667 sayılı KHK ile kapatılan dernekler arasında yer aldı. Derneğin başkan yardımcılığı görevinde de bulunan Hotar; AK Parti’den 4 dönem İzmir milletvekilliği yapmış, 24 Haziran seçimlerinde ise aday olmamıştı.



‘Kurunun yanında yaş da yanar’ sözünün aksine Prof.Hotar; bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan, 14 Temmuz 2018 tarih ve 2018/8 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile, kendi mezun olduğu üniversiteye Rektör olarak atandı.