Akşehir CHP Belediye Başkan Adayı Lutfi Çelebi seçim çalışmaları kapsamında mahalle, köy ve belde ziyaretlerini sürdürüyor.


Bu bağlamda Beşkavak Mahallesini de ziyaret eden Çelebi, mahalle sakinlerinin sorunlarını da dinliyor


                Akşehir CHP Belediye Başkan Adayı Lutfi Çelebi Beşkavak ziyareti sırasında kendisine aktarılan okul sorununu aşağıda özetleyerek mahalle sakinlerinin talebi üzerine basın vasıtasıyla yetkililerin dikkatini çekti.


                “Bilindiği gibi Akşehir 1. derece deprem bölgesi ve iki yıl üst üste yaşanılan deprem ile birlikte, heyelan bölgesinde yer alan Akşehir Beşkavak İlkokulu binasına; 2007 yılında kullanılamaz çürük raporu verilmesinden sonra; okul, yeni binasına taşınmış ve bir ay kadar da yeni binasında eğitim öğretimi sürdürmüş iken; yeni binalarının, Fen Lisesine tahsis edilmesi üzerine binası elinden alınan Beşkavak İlkokulu, çürük raporu verilen eski binasına tekrar gönderilmiş ve halen bu binada eğitim öğretimini devam ettirmektedir.


                Oysa; okulun bulunduğu bölge heyelan bölgesi olmasına rağmen burada herhangi bir ağaçlandırma çalışması ve koruyucu set duvar gibi çalışma yapılmadığından, çürük okul binası ile birlikte mahalle halkı da tehlike altındadır. Duruma acilen çözüm getirmeleri için yetkililerin dikkatini çekiyorum.”


                Çelebi, Beşkavak mahallesinden sonra Çimendere köyünü ziyaret etti. Köyün mobil telefon iletişim sorununun köylüler CHP’den basın yolu ile duyurulması ve sorunun giderilmesi için yardım talep ettiler. Lutfi Çelebi, bu konuda elinden gelen her türlü desteği sağlayacağı sözünü verdi.