Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurt genelinde olduğu gibi Akşehir’de de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.


mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#333333;mso-fareast-language:
TR">Kutlama etkinlikleri 28 Ekim Çarşamba günü saat 11.45’te Cumhuriyet Alanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunumuyla başladı. Anıta, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı’nın çelenkleri sunuldu.


mso-border-alt:none windowtext 0cm;padding:0cm">Cumhuriyet’in 93’üncü Yıldönümü kutlamaları ise bugün Akşehir Adliye Parkı önünde devam edecek.


            Dün yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çelenk sunma programına Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Garnizon Komutanı vekili Topçu Binbaşı Hakan Uluçınar, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı İlçe Seçim Kurulu Başkanı Beytullah Özer, İlçe Emniyet Müdürü Vahap Maraş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Uslu, siyasi parti ilçe başkanları kamu kurum ve amirleri ve vatandaşlar katıldı.


            29 Ekim Cumartesi günü (bugün) kutlamalar, Kaymakamlık Makamında saat 09.00-09.30 arasında tebrigatla başlayacak. Saat 10.00’da Adliye Parkı Önünde Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı’nın halkın bayramını kutlamasıyla devam edecek olan bayram programı, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ile şiirlerin okunmasının ardından da bayrak flama ve öğrenci guruplarının resmi geçidiyle sona erecek.