Cumhuriyet İlkokulu, ikinci döneme 3 sosyal sorumluluk ve 6 okuma projesiyle adeta bir proje okulu olarak başlıyor.









Okulda gerçekleştirilen projelerden ‘Çocuk-Su’ ve ‘Temiz Çevre Temiz Gelecek’ projeleri e-twinning kapsamına alındı. ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesi ise bir sivil toplum örgütüyle ortaklaşa yürütülüyor.





Konuyla ilgili bir açıklama yapan Okul Aile Birliği Başkanı Alev Baysal, projelere dair şu bilgileri paylaştı: ‘’Sosyal Sorumluluk projeleriyle öğrencilerde; su tasarrufu ve el hijyeni, çevre temizliği, geri dönüşüm konularında farkındalık ve bilinç oluşturulmaya çalışılacak.





Yaptırılan Su Timi ve Çevre Timi formaları ile bu farkındalık sürekli hale getirilecek. Her sınıfın kendi harçlıklarıyla aldığı aç kapa musluklar, mevcut musluklarla değiştirilecek. El hijyeni konusunda farkındalık seminerleri verilecek ve broşürler hazırlanacak.





Ayrıca proje kapsamında Mavi Bayrak başvurusu yapılacak. Çevre timleri atık pil, kullanılmış sıvı yağ, doğaya atılan ve uzun süre çürümeyen maddeler ve kimyasallarla ilgili farkındalık etkinlikleri yapacaklar. Okuma projeleriyle okuma alışkanlığı kazanma ve geliştirme, yazar buluşmaları ve kitap fuarı düzenlenmesi gibi etkinlikler yapılacak.’’





Baysal, sosyal sorumluluk projeleri ve proje posterlerini hazırlayan okul müdürü ile okuma projelerini hazırlayan öğretmenlere çok teşekkür etti.





Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerinin; projelerin içeriklerine vurgu yapan sloganları da şöyle:





Biz "Ailemizle Okudukça"; "hem anlatıp hem resmedeceğiz", "yıldızımız parlayacak", "evdeki hazinemiz çoğalacak", "Türkiye renklenecek". Biz okudukça okuma "bulaşıcı olacak".





eTwinning Nedir?





eTwinning, Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur. İletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır.









eTwinning, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin kullanımı vasıtasıyla gerekli destek, araçlar ve hizmetleri sağlayarak okulların herhangi bir konuda kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurmasını kolaylaştırarak Avrupa'da okul işbirliğini teşvik etmektedir.