Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım; Akşehir Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri dolayısıyla birer mesaj yayımladılar.


Erdoğan , Nasreddin Hoca’nın fıkraları, hikayeleri ve nasihatleriyle yaşadığı dönemi aştığını, Anadolu insanının hoşgörü, dostluk, iyimserlik ve barış gibi yüce hasletlerinin timsali  haline geldiğini vurguladığı mesajında; ‘’ Bu düşüncelerle, Nasreddin Hoca’nın, yeni nesillere tanıtılması ve anlatılması bakımından büyük önem taşıyan, Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri’nin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyor; Nasreddin Hocamızı saygıyla, rahmetle anıyor, tüm vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum.”dedi.

Başbakan Yıldırım da mesajında; ‘’Kültürel ve tarihi mirasını titizlikle koruyan milletimiz, Nasreddin Hoca’yı özgün mizah ve tenkit anlayışıyla yâd etmektedir. Yüzyıllardır nesilden nesile aktarılan Nasreddin Hoca fıkralarındaki güldürü, ince eleştiri, hazır cevaplık, kıvrak zekâ ve bilgelik ihtiva eden, aynı zamanda da yol gösteren özlü ve öğretici düşüncelerin, bugün de geçerliliğini koruduğu muhakkaktır. Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri, Nasreddin Hocamızın hoşgörülü ve ümitvar olmayı öğreten nüktelerindeki hikmetin gelecek kuşaklara aktarılmasında ve dünyaya duyurulmasında, önemli rol oynamaktadır.’’ diyerek bu tür çalışmaların artması temennisinde bulundu.