31 Mart Yerel Seçimlerinde Cumhur İttifakı listesinden Akşehir Belediye Meclis üyeliği için yarışacak olan adaylar, düzenlenen tanışma programında bir araya geldi.





Hıdırlık Sofrası’nda düzenlenen programa Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu ve adaylar ve katıldı.





Programda bir konuşma yapan Abdurrahman Çardakoğlu seçimlerin önemine dikkat çekti.





Çardakoğlu, “Yaklaşık bir aydır meclis üyelerimizin çalışmalarını yürütüyorduk. En son Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ortak bir liste oluşturulması noktasında karara vardılar. 2014 yılında AK Parti’den 16 tane meclis üyemiz, Milliyetçi Hareket Partisi’nden de 9 tane meclis üyemiz mevcuttu. Hazırladığımız listede de 9 kişi Milliyetçi Hareket Partisi’nden 16 kişi de AK Parti’den olmak üzere ortak bir liste oluşturuldu.





Vatanını seven, milletin birbirine düşmesine izin vermeyen, sonuna kadar bayrağını savunan, ezanımızı susturmamak için mücadele veren bir kitle oluştu ki adına da Cumhur İttifakı dendi. Akşehir’de Cumhur İttifakı Adayımız Salih Akkaya olarak belirlendi. Gerek esnaf ziyaretlerimizle, gerek ev toplantılarımızla ve köy ziyaretlerimizle ulaşabildiğimiz kadar insana ulaşmaya çalışıyoruz.







2001 yılında kurulan partimizin sadece tek amacı var; insanlarımıza hizmet edebilmek, onların duasını almak ve o duaya layık olabilmek. Ne makam, ne şan, ne şöhret; bizim bunların hiç biriyle alakamız olmaz. Bizlerde görev istenilmez, görev verilir. Allah’a şükürler olsun bir 5 seneyi atlattık.





Sizlerden önceki AK Partili ve MHP’li meclis üyelerimiz birçok kararın altına imza attı. Akşehir’e çakılan bir çivide, konulan bir tek taşta Belediye Başkanımızla beraber onların da imzası var. Onlara buradan teşekkür etmek istiyorum. Buradaki topluluk; Akşehir’i daha iyi, daha güzel, daha huzurlu ve daha fazla güven ortamına layık bir memleket yapabilmek için mücadele veren ve bu mücadelede ben de varım diyen insanlardan oluşmuştur.” diye konuştu.





Salih Akkaya da katılım sağlayan tüm meclis üyeliği adaylarına teşekkür ettiği konuşmasında, şu ifadelere yer verdi:





“Bir 5 yıllık süreci tamamladık. Geçtiğimiz günlerde meclis üyelerimize çalışmalarından dolayı teşekkür ettik ve kendilerine plaketler verdik. Güneş bir taraftan batıyor, bir taraftan doğuyor ve yeni günlere gebe oluyor. Bugün de 2019-2024 döneminde inşallah hizmetiyle, duruşuyla imzasını ortaya koyacak, eser bırakacak kadromuzla beraber bu programda buluştuk.





Cumhur İttifakımızın meclis üyeleri olarak burada bir tanışalım, önümüzdeki süreçle ilgili olarak bir istişarede bulunalım istedik. Cumhur ittifakımız; ülkemizin ve milletimizin bekasını korumak için ortaya çıktı. 15 Temmuz’da milleti için, ülkesi için, bayrağının yerlere inmemesi için, ezanların susmaması için gayret edip, tankların önüne kendisini atan, vatan için şehitlik bilinciyle canından bile olmayı göze alan insanlardan oluştu.







Daha sonraki süreçte Yenikapı ruhuyla daha da pekişti, yine cumhurbaşkanı seçimiyle daha da genişledi ve inşallah bu yerel seçimlerle de taçlanmış olacak.





Bugün aramızda Milliyetçi Hareket Partisi’nden ve AK Parti’den 50 meclis üyesi adayı arkadaşımız var. Bizim hepimizin derdi ortak. Derdimiz milletimizin ve ülkemizin bekası, başka bir gayemiz yok.





Seçimleri kazanmak tek gayemiz değil, tabi ki bu gayeye hizmet etmek için seçimleri kazanmamız da olmazsa olmaz bir şart. Biliyoruz ki halka hizmet Hak’ka hizmettir. Hak’kın rızasını kazanmak halka hizmetten geçer, bütün gayemiz bu.





Yine biliyoruz ki bir topluluğa, bir millete, halka hizmetin en önemli ve birinci penceresi belediyeciliktir, yerel hizmetlerdir. Onun için bizde böyle zorlu bir göreve hep beraber talip olduk. Bu hizmeti Cumhur İttifakı olarak, her iki partimizin üyeleri olarak gayet güzel gerçekleştireceğiz.”





Konuşmaların ardından Cumhur İttifakı asil ve yedek belediye meclis üyesi adayları tek tek kendini tanıttı. Yapılan tanıtım ve istişarenin ardından Belediye Meclis Üyesi Adayları Akşehir Belediye başkanı Salih Akkaya ile birlikte fotoğraf çektirdi.