Çeltik Belediye Başkanı Ali Meşe, Ramazan Bayramı öncesinde ilçede kurulacak olan Cuma Pazarında tezgah açacak esnafı ve alış veriş yapacak olan vatandaşları, yoğunlukta salgın tedbirlerini elden bırakmamaları konusunda uyardı.





Halk pazarlarında giyim eşyası, çiçek, fide, zücaciye ve nalburiye gibi ihtiyaç malzemelerinin satışına getirilen kısıtlamaların kaldırılmasının ardından, Çeltik’te kurulan pazar yerleri de tüm esnaflara açılmıştı. Geçtiğimiz hafta kurulan pazar yerinde Zabıta Ekipleri tarafından, tezgahlar arasında 3 metre mesafe bırakılması kuralı ile maske ve eldiven takma zorunluluğuna uyulup uyulmadığına dair kontroller yapılmış, vatandaşlara ve esnafa maske ve kolonya dağıtılmıştı.





Bu konuda denetimlerin devam edeceğini belirten Belediye Başkanı Ali Meşe, özellikle bayram öncesi kurulacak olan pazar yerinde vatandaşların sosyal mesafe kuralını göz ardı etmeden, maske ve eldiven takarak alış veriş yapmaları gerektiğini bir kez daha vurguladı. Başkan Meşe; “Hemşehrilerimize pazar girişinde maske ve kolonya dağıtımını sürdüreceğiz. Esnafımız alış verişlerde hijyeni ön planda tutmalı ve vatandaşlar da özellikle sosyal mesafe kuralına özen göstermeli. Salgının yayılmasında kalabalıkların bulunduğu ortamlar büyük risk teşkil ediyor. Bayram sevincimizi yaşarken kendimizin ve başkalarının sağlığını korumak hepimizin önceliği olmalıdır” dedi.