ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 27-28 Haziran 2020 tarihlerinde yapılacak olan YKS Sınavı ile ilgili açıklamalarda bulundu.





Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Aygün, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada; “Yükseköğretim Kurumları Sınavının sorunsuz bir şekilde uygulanması için ilgili kurumlarla gerekli tüm tedbirleri alıyoruz” ifadesine yer verdi. Açıklamaya göre;





*Kesin Covid-19 tanısı konulmuş ya da tedavi sonrasında veya vakayla temasından dolayı karantina sürecinde olan ve Covid-19’u düşündürecek şikayetleri bulunan adaylar, Yedek Sınav Binalarında ayrı salonlarda sınava alınacaklar.





*Sınav evraklarını taşıyan nakil araçlarının Ankara’dan, sınav merkezlerinde muhafaza edileceği yere ulaşması ve sınav bitiminde sınav merkezlerinden Ankara’ya dönüşünün güvenliği, Emniyet Müdürlükleri ile Jandarma Komutanlıkları koordinasyonunda sağlanacak. Sınav günlerinde, sınav yapılacak binaların çevresinde yine kolluk kuvvetleri tarafından güvenlik önlemleri alınacak.





*Sınav günleri toplu taşıma araçlarının yeterli sayıda hizmet vermeleri, sınav binalarının olduğu bölgelere daha sık seferler düzenlenmesi, Belediyeler tarafından sağlanacak. Aday ve görevlilerin sınav binalarına sorunsuz ulaşmaları için Belediyeler ve Emniyet Müdürlükleri gerekli tedbirleri alacaklar.





*T.C. Kimlik Kartını kaybeden, Nüfus Cüzdanı olmayan veya eksikleri bulunan adaylar için İl ve İlçe Nüfus Müdürlükleri sınav günlerinde açık bulundurulacaklar.