Türkiye'de bir ilk olarak Akşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve zengin fakir ayırt etmeden herkesin ücretsiz olarak yararlanabildiği Çorba Çeşmesi, Hal binasındaki yerinden sökülerek Nasreddin Hoca Meydanı’ndaki Nasreddin Hoca Konağı’na taşındı ve burada hizmet vermeye devam ediyor.


Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya “2007 yılında dönemin Belediye Başkanı, Milletvekilimiz Dr. Mustafa Baloğlu ile Oyuncu Senarist Levent Kazak'ın ortak fikri ile ortaya çıkan ve sosyal bir proje olan Çorba Çeşmesi; yıllardan beri veren el ile alan elin birbirini görmeden hayır yapmasını sağlayıp, zengin fakir ayrımı yapılmadan canı çorba içmek isteyen ya da karnını doyurmak isteyen herkes tarafından yoğun ilgi görmektedir. Açıldığı günden beri Hal binamızda, Belediyemiz Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne bağlı olarak hizmet vermekte olan Çorba Çeşmemiz, Belediyemizce Hal Binası alanında yapılacak olan Dudu Kadın Çarşısı çalışmaları nedeniyle Nasreddin Hoca Meydanı’mızdaki Nasreddin Hoca Konağı’mızın altında bulunan yeni yerinde hizmet vermeye devam edecektir” dedi.


Akşehir Belediyesi olarak çok büyük ilgi gören Çorba Çeşmesi’ne, Türk Patent Enstitüsü Markalar Dairesi’ne başvurarak tescil belgesi alındığını da söyleyen Başkan Akkaya “Çorba Çeşmemizin yanı sıra yeni hizmete sunduğumuz mobil ikram çeşmemiz vasıtasıyla da yaz ve kış aylarında vatandaşlarımıza çorba, şerbet, ballı süt ve soğuk su gibi ikramlarımızı da dağıtmaya devam edeceğiz” diye konuştu.