Cumhuriyet Halk Partisi Akşehir Belediye Başkan Adayı Eyüp Oyan’ın dün Akşehir’den ayrılarak Isparta’ya gitmesi son 24 saat içinde siyaset gündemine bomba gibi düştü.





Pervasız, dün akşam haber sitesinde kamuoyunda ayyuka çıkan bir iddiayı okurlarına “CHP AKŞEHİR’DE SEÇİMLERDEN ÇEKİLİYOR MU?” başlığı ile duyurması sonrasında partililerin ‘ŞOK’ yaşadığı ve böylesine önemli bir gelişmeden haberdar olmadıkları anlaşıldı.





Yaşanan bu gelişme sonrasında gün boyunca sessizliğini koruyan CHP Akşehir İlçe Teşkilatı Başkanı Ömer Koç’un beraberinde bir heyetle Akşehir’i terk eden adaylarını geri getirmek üzere Isparta’ya hareket ettikleri öğrenildi.





CHP Akşehir İlçe Teşkilatında görevlilerin, akşam saatlerinde yerel gazeteleri arayarak yarın saat 11.00’de parti binasında ‘Basın Açıklaması’ yapılacağı bilgisini paylaştı.





Çekilme konusundaki girişimlerden Eyüp Oyan'ın dahi haberdar olmadığı ve bu durumun anlık bir şaşkınlık yarattığı iddia edilmişti. Oyan'ın Isparta'ya gitmesindeki nedenin altında bu iddiaların yer aldığı partiye yakın kaynaklarca doğrulandı.





CHP’de aylar öncesinden belediye başkan adayı netlik kazanmasına karşın, meclis üyeliği başvurularında geri durulması partilileri kızdırmışa benziyor. Kazanların, seçime girmeden kaynadığı CHP’de bu duruma sebebiyet veren sorumluların bir an önce bulunup görevlerinden istifa etmeleri isteniyor.





Dünyanın Ortasında yaşıyor ve gerçek bir Nasreddin Hoca Torunuysanız hemen mizahi yaklaşımlar da kendini gösteriveriyor. CHP’liler, jet hızıyla Isparta’ya giden adayları Eyüp Oyan’ı ‘Süperman’a benzeterek kendisine şöyle seslendiler:





‘COMEBACK to AKŞEHİR’