Belediye Başkanı Salih Akkaya, çocuklara camiyi sevdirmek ve namaz kılmaya teşvik etmek amacıyla düzenlenen “Sabahın Seherinde Haydi Çocuklar Camiye" isimli proje kapsamında sabah namazında çocuklarla bir araya geldi.

Tipi Mahallesi’ndeki Tipi Camii’nde sabah namazına devam eden 50 çocukla bir araya gelen Başkan Akkaya’ya İlçe Müftüsü Ahmet Kardaş ile Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel de eşlik etti.



Çocuklarla birlikte sabah namazını kılan ve onlarla sohbet eden Başkan Akkaya; “Projemizin ikinci yılındayız. Geçen yıl 40 gün aralıksız sabah namazına giden 333 yavrumuza bisiklet hediye etmiştik. Bu yıl Akşehir İlçe Müftülüğümüzün önerisi ile, sadece 40 gün sabah namazına gitmek değil aynı zamanda yaz Kuran kurslarına devam etme zorunluluğunu da getirdik. Bu her iki şartı sağlayan, sabah namazına giden aynı zamanda da Kuran kursuna devam eden öğrencilerimize bisiklet vereceğimizi duyurduk. Bin 500 kişilik bir katılım sağlandığını öğrendik, bu da gerçekten bizleri çok memnun etti. Yavrularımıza başlangıç oluşturma, teşvik etme noktasında başlattığımız projemizde inşallah bundan sonraki yaşamlarında da, velilerimizin ve imam hatip arkadaşlarımızın gayretiyle öğrencilerimiz camiye alışmış, namazlarını devam etmiş olacaklar. Ben bu projede bize paydaş olan Akşehir İlçe Müftülüğümüze ve özellikle en önemli katkıyı sağlayan imam hatip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Gençlerimizi kutluyorum. Bisikletleri hak ettiklerini şimdiden müjdeliyoruz.” diye konuştu.



Akşehir İlçe Müftüsü Ahmet Kardaş da yaptığı açıklamada; “Gördüğümüz kadarıyla bu sene katılım oranı oldukça yüksek, geçen seneki kampanyamızda çok fazla fire veren olmuştu.  Bu kampanyamızın amacı;  çocuklarımızı sabah namazına getirmek  ve alıştırmak.  Elbette belli bir süreye mahsus değil, ileriki yaşlarda da bunun devam edeceğini düşünüyoruz.  Çocuklarımıza buna katıldığı için, velilerimize de üstün destekleri için çok teşekkür ediyoruz. Geçen yıla nispeten yaz kurslarımızda 700 civarında bir öğrenci artışını Akşehir genelinde görüyoruz.  Bu desteği bize verdiği için Belediyemize teşekkürlerimizi iletiyoruz.” dedi.



Namazın ardından çocuklar ve velileri için Fatih Kuran Kursu’nda bir de kahvaltı verildi. Bu yıl ikincisi düzenlenen proje kapsamında 1 Temmuz ile 10 Ağustos tarihleri arasında sabah namazına ve yaz Kur’an kursuna devam eden 1 Ocak 2005 ile 31 Aralık 2011 arası doğumlu kız ve erkek çocuklarına Akşehir Belediyesi tarafından bisiklet armağan edilecek.