CHP Akşehir İlçe Başkanlığı, YKS Sınavı ile ilgili değişiklik kararlarına dair bir açıklama yayımladı.





Alınan kararların eleştirildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:





“Daha önce 20-21 Haziran tarihinde yapılması planlanan Yükseköğretim Geçiş Sınavı'nın Covid 19 salgını nedeniyle 25-26 Temmuz tarihine ertelendiği duyurulmuştu. Öğrenciler programlarını bu tarihe göre ayarlayıp kurs ve ders çalışma saatlerini bu zamana yaymıştı.





Ancak yapılan açıklamada sınav tarihi 27-28 Haziran olarak değiştirildi. Ayrıca sınav süresi ve sınav baraj puanında da değişikliğe gidildi. Bu karar hem öğrenciler hem de veliler tarafından tepkiyle karşılandı. Bunca emeğin alınan saçma sapan kararlarla heba edilmesi hangi vicdana sığar.





Ülkemizin teminatı olan gençlerimizin hayalleriyle geleceğiyle oynamayın. Bu karardan vazgeçin diyeceğiz (!) ama bir bakarsınız yarın bir açıklama yapıp sınav sorularının cevaplarını tek şıklı olarak değiştirdik ya da herkese beş Matematik beş Türkçe neti size Cumhurbaşkanımızın hediyesidir müjdesini verebilirler.





Gençler; sizler lütfen moralinizi bozmayın, hedeflerinize ulaşmak için önünüze çıkan son bir engel sayın bu olayı da; ha gayret! Başaracaksınız. Umudunuzu kaybetmeyin, tıpkı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi:





Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.”