55. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri kapsamında Akşehirli çocuklar için Film Atölyesi ve Karagöz Hacivat Tasarım Atölyesi çalışmaları yapılıyor.


Akşehirli Yönetmen Ümit Köreken tarafından yapılan çalışmada Akşehirli çocuklar bir filmin nasıl yapıldığını aşama aşama öğreniyorlar. Yeni Belediye sarayında yapılan atölye çalışmaları hakkında bilgi veren Yönetmen Ümit Köreken “Bu atölyedeki amacımız çocuklara bir film yapmanın temel ilkelerini anlatmak, öğretmek ve onlara bu atölyenin sonunda tamamen kendilerine ait bir kısa film yaptırmak. Bu atölyeyi teorik bir dersmiş gibi değil, daha çok drama yöntemlerinden yararlanarak bir eğlence bir oyun gibi kurgulayarak yapıyoruz. Burada Anma ve Mizah Günleri’ne uygun olarak temayı Nasreddin hoca olarak belirledik ve Nasreddin Hoca’nın fıkralarından bir tanesini birazcık günümüze ve çocukların yaşamına uyarlayıp bir kısa film çıkartacağız” diye konuştu.


Film atölyesine katılan çocuklara gerekli eğitimler verildikten sonra tamamen onlar tarafından yapılacak Nasreddin Hoca Fıkra konulu bir kısa film çekilecek.


Akşehirli çocuklar için Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri kapsamında Karagöz ve Hacivat Tasarım atölyesi açılarak çocukların kendi figürlerini oluşturarak Karagöz Hacivat oynatmaları sağlanacak. Hayali Suat Veral ve Türkiye’nin ilk kadın hayali Merve İlken tarafından verilen eğitimlerde çocuklar kendi oluşturdukları karakterlerle Karagöz Hacivat oynatacaklar.