UCİM resmi internet sitesinde, derneğin amacı; çocukların sağlıklı bir biçimde yetişmesini sağlamak, çocukları her tür duygusal, fiziksel ve cinsel istismar ile her türlü ihmalden korumak, bu olayların yaşanmasının önüne geçmek şeklinde ifade ediliyor.

Derneğin kurucularından olan Saadet Özkan öğretmen; İzmir’de görev yaptığı ilkokuldaki okul müdürünün yıllarca ve pek çok çocuğa karşı gerçekleştirdiği istismarı ortaya çıkaran, bu yöndeki çabası ve iz sürmesi sayesinde ilgili kişinin yargılanarak 82 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasını sağlayan, duyarlı bir yurttaşımız. Saadet Öğretmen, bu çabası ile yurt içinde çocuk istismarı konusundaki farkındalığı zirveye taşıdığı gibi 2017 yılında, dönemin ABD Başkanı Donald Trump’ın eşi Melania Trump’ın elinden “Uluslararası Kadın Cesaret Ödülü” de almış.

“Çocuklar Susmayacak UCİM Yanlarında Olacak” sloganıyla farkındalık eğitimlerine imza atan ve çocuk istismarı davalarında mağdur çocukların yanında yer alan UCİM Konya; İl Koordinatörü Özlem Bilgi öncülüğünde, gönüllü sayısını artırarak etkinliğini güçlendirmek yönünde faaliyetlerini sürdürüyor.

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği; toplumsal bilinçlendirme ve eğitim çalışmalarının yanı sıra bünyesinde barındırdığı pek çok gönüllü avukatı ile mağdur çocuk ve ailelere hukuki destek sağlarken, gönüllü psikologları eliyle de psikolojik destek alınması konusunda rehberlik hizmeti veriyor. Üniversitelerde dernek üyesi gönüllü öğrencilerle, yerel yönetimler ve özel şirketlerle iş birliği içerisinde sahada bilinçlendirme çalışmaları yapıyor.