Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 25 Şubat-1 Mart 2019 tarihleri arasında düzenlenen Çocuk Oyunları Semineri sona erdi.





Beş gün süren seminere, Akşehir’deki okullarda görev yapan 85 idareci ve öğretmen katıldı. Seminerin ilk 2 gününde, Akşehir Şehit Osman Aydoğan Halk Eğitim Merkezi ve İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde teorik eğitim verilerek katılımcılar bilgilendirildi. Diğer günlerde ise Akşehir Zekai Baloğlu Kapalı Spor Salonu’nda unutulmaya yüz tutmuş Mendil Kapmaca, Sek-sek, Kaleli Yakan Top vb. çocuk oyunları uygulamalı şekilde öğretildi. Oyunlar, öğretmenler tarafından oynanarak pekiştirildi.





Semineri ziyaret eden Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü A. Barbaros Topaloğlu; çocuklara geleneksel çocuk oyunlarını tanıma, tanıtma ve koruma bilincini kazandırmayı hedeflediklerini belirtti. Topaloğlu,"Oyunlarımızın okullarımızda öğretmenler tarafından oynatılmasını sağlamak, geleneksel kültürümüz olan geleneksel çocuk oyunlarımızın korunmasına ve geliştirilmesine katkı sağlamak için Akşehir’de böyle bir faaliyet düzenledik.Kursun planlamasını yapan ve uygulanmasını sağlayan Şube Müdürümüz Onur Kafalı’ya, seminerde görev alan Bahçelievler Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmenleri Hasan Mustafa Erel ve Mustafa Gezici’ye ve kursa katılan tüm öğretmenlerimize teşekkür ederim.”dedi.