Geçtiğimiz yıl Aralık ayında kaybolmasından 4 gün sonra bir meyve bahçesinde boğulmuş olarak cesedi bulunan Hatice Çiftçi cinayetinde aradan neredeyse bir yıl geçmesine rağmen hala bir gelişme olmadı.


Jandarma ve Emniyet ekiplerinin özverili çalışmalarına rağmen bugüne kadar neticeye ulaşılamayan cinayet olayında katil yada katillerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.



Akşehir'de geçen yıl 21 Aralık tarihinde kurs için gittiği etüt merkezinden çıktıktan sonra kaybolan 13 yaşındaki Hatice Çiftçi’nin cesedi 4 gün sonra bir meyve bahçesinde iple boğularak öldürülmüş halde bulunmuştu.



Cinayetten sonra Jandarma ve Polis ekipleri iki yüze yakın kişinin ifadesine başvurmuş, küçük kızın tırnaklarındaki ve ipteki doku örnekleri Kriminal Laboratuarına yollanmıştı. Elde edilen sonuçlarla karşılaştırılmak amacıyla Akşehir’den ve çeşitli yerlerden birçok kişiden de kan örnekleri alınmıştı. Aradan geçen ve neredeyse bir yıla yaklaşan sürede jandarma ve polis ekipleri adeta iğneyle kuyu kazarak katil yada katil zanlılarına ulaşmaya çalışıyor.



Aradan geçen bunca süreye rağmen küçücük bir kızı katleden katil yada katil zanlılarının yakalanamaması Akşehir halkını da tedirgin etmeye devam ediyor. Aslında katil yada katil zanlılarının yakalanması ile ilgili en büyük yardımı yapması gereken yine duyarlı Akşehirli vatandaşlar olacaktır. Bu sebeple olayla yada cinayetle ilgili en ufak bir bilgisi olan, vicdan sahibi herkesi jandarma ve polis ekiplerine yardımcı olmalarını bekliyoruz. Konu ile ilgili şüphesi, bilgisi yada şahitliği olan herkesi Akşehir İlçe Jandarma Komutanlığına yada Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ihbara davet ediyoruz. Eminiz ki içinde vicdan olan, küçücük bir kızın katledilmesine hazmedemeyen olayla ilgili bilgisi olan kişilerin yardımı ile bu cinayet kısa sürede çözülecek ve minicik bir bedenin ruhu huzura kavuşurken, halkı tedirgin eden katil yada katiler de adalet önünde hesap vereceklerdir.