Projenin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Haftasını kapsayan ve merkeze uzak mahallelerde yaşayan çocuklara oyun hamuru, pastel boya, resim defteri gibi kırtasiye malzemeleri ile hikaye kitaplarının dağıtıldığı ilk bölümü, mahalleleri dolaşarak 23 Nisan’da ilçe merkezine gelen Gezici Oyun Evi’yle şarkılar eşliğinde son buldu. 

Projenin ikinci aşamasında; öksüz ve yetim kalmış çocuklar ile maddi durumu zayıf olan ailelerin 0-15 yaş arasındaki çocuklarına, Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlık ve bayram şekeri, ailelere de bayram kahvesi hediye edildi.

Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Çocuklarımız bayramı buruk geçirmesin diye böyle bir projeye imza attık. Merkeze uzak olan mahallelerde sahada aktif olarak görev yapan ekiplerimiz; çocuklarımız ve aileleriyle tek tek görüştü. Bebek bezinden bayram şekerine kadar çeşitli ihtiyaçlarını karşılayarak ailelerimizin yanında olmaya çalıştık. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda da çocuklarımıza kırtasiye malzemeleri ve hediyeler dağıttık, pandemi döneminde evde kaldıkları süreci değerlendirmeleri için eğitici hikaye kitapları ulaştırdık. Tuzlukçu Belediyesi olarak çocuklarımızın mutluluğu için her daim çalışmaya hazırız. Bayram, onların yüzlerindeki tebessümlerdir.”