Geçtiğimiz günlerde hükümetin 3Y (Yoksulluk, yolsuzluk, yasaklar) ile mücadelesini eleştiren Akşehir Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütü bu kez ikinci 3Y ile ilgili bir açıklama yaptı.


CHP’den yapılan açıklama şöyle:


“AKP Hükümeti birinci 3Y (Yoksulluk, Yolsuzluk, Yasaklar) ile çok mücadele etti! Geçen 11 yılda bunda çok da başarılı olduğunu! hep birlikte gördük. Memlekette bir tane bile yoksul kalmadı! Yolsuzluk deseniz dünyada ilk sıralara doğru hızla tırmanıyoruz, sansür dahil yasak olan bir şeyde kalmadı memlekette! Artık ileri demokrasi ülkesiyiz!


                Şimdi sıra ikinci 3 Y ile (Yasama, Yürütme, Yargı) mücadeleye geldi. AKP Hükümeti ikinci 3Y’yi de alt eder tamamen devre dışı bırakırsa ileri demokrasi şampiyonluğunu bugünden ilan edebilir.


                Yasama organı olan TBMM’de çoğunluğu ele geçiren AKP torbalar dolusu torba yasalar çıkararak Türkiye ye çağ atlatıyor. İstediği yasayı, yönetmeliği istediği şekilde çıkarıyor, parmak çoğunluğuyla da geçiriyor meclisten. Böylece yasama engelini başarıyla geçmiş oluyor.


                Yürütme organı zaten belli. Kabineyi oluşturan bakanlar el birliğiyle yürütüyorlar-işleri-burada da bir sorun yok.


                Esas mesele yargıda. HSYK yüzünden yürütmeciler hep birlikte ‘’kendim ettim kendim buldum’’ türküsünü koro halinde söylüyorlarmış. Bakmışlar ki HSYK kendilerini yürütecek, hemen harekete geçip buna bir dur demek lazım diye düğmeye basılmış, Meclis Adalet Komisyonunda  tekmeler,  yumruklar havalarda uçuşmuş. Burada röveşata atanlar, vole vuranlar bile varmış. Sonuçta tasarı komisyondan geçmiş. Nasıl olsa yasamadan da geçer. Çankaya zaten onaylar, böylece ikinci 3 Y’nin üçüncü Y sinide halletmiş olurlar.


                Bu konular hakkında ileri geri konuşan olursa da Sayın Başbakanımız gereken cevabı verir. ‘’ben sizin babanızım, ben ne dersem o olur.’’ Bu da ne kadar ileri demokrasi ülkesi! Olduğumuzu gösterir.


                Bir de TIR meselesi çıkardı muzipler durduk yere. Hatay’daki Konya plakalı TIR’ı durdurup arama yapmak isteyen polise, emri veren savcıya devlet sırrı olan işlere burnunu sokmamaları tavsiye edildi. Hem sonra ne vardı bu TIR’da? Suriye deki Türkmen kardeşlerimize gönderilmek üzere insani yardım (beki TNT lokumları, belki NBC silah malzemeleri, belki de başka şeyler mesela yiyecek, giyecek malzemeleri gibi) gereçleri vardı. Bu yüzden TIR ı aramak gereksizdi. Yani bu polisler, savcılar da durumdan vazife çıkarıyorlar doğrusu!


                Sonra bu TIR gitti. (Nereye bilmem) Suriyeli Türkmen kardeşler ‘’Biz bir şey almadık’’ dediler.


                Sevgili Türkmen kardeşler siz bu malzemeleri aldınız! Durduk yere inkar etmeyin, nankörlük etmeyin! Bakın zaten Türk sözcüğüne alerjimiz var. Adınızın başındaki Türk sözcüğünü kaldırırız sadece MEN kalırsınız, sonra da MEN olur gidersiniz. İyisi mi siz bu malzemeleri aldık deyin de yine TÜRKMEN olarak kalın bizden söylemesi.