Cumhuriyet Halk Partisi Akşehir İlçe Başkanlığı yazılı bir açıklama ile hükümetin dış politikasını eleştirdi.


CHP’den yapılan açıklamada; Hükümetin Suriye ve Mısır politikalarının iflas ettiği vurgulanırken Libya’da yapılan hataların bir benzerinin Suriye’de de yapıldığı öne sürüldü. CHP’den yapılan açıklama şöyle:


                “AKP’nin tutmayan 3Y ile mücadele planından başka ‘’komşularımızla sıfır sorun, başarılı dış politika’’ planının da tutmadığı görüldü.


                Başbakanın başarılar dilediği ve Türkiye üzerinden Irak’a göndermek istediği ABD’nin Tonileri, Conileri burada onbinlerce, belki de yüzbinlerce Müslüman kadının ırzına geçtiler. Sayısını bilemediğimiz, ancak en az onbinlerle ifade edilebileceğini tahmin ettiğimiz Müslümanların ölümüne sebep oldular-bizzat öldürdüler-çok sayıda Iraklı Müslümana işkence ettiler, Türk askerlerinin de başına çuval geçirdiler. Buradaki Müslümanlara Hristiyan ABD askerleri tarafından bunlar reva görülürken AKP hükümeti gıkını bile çıkarmadan sadece seyretmekle yetindi.


                Şimdi Müslüman Irak devleti bölünmüş durumda ve Müslümanların birbirini kırdığı bir iç savaş yaşanıyor.


                Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında Türkiye’ye (ambargoya rağmen) petrol, savaş uçağı gereçleri vererek yardım eden Libya ve Kaddafi’ye karşı da benzer bir politika izlendi. Nato’nun Libya’ya müdahale edeceğini söyleyen bir gazeteciye Başbakanımız ‘’NATO’nun Libya da ne işi var’’ diye cevap vermesine rağmen ertesi günü görüşünü değiştirdi ve Kaddafi’nin devrilmesi için emperyalist güçlerle iş birliği yapıldı, onlara gerekli destek sağlandı. Böylece Kaddafi devrildi. (ABD de Kaddafi’den intikamını almış oldu)


                Bugün Müslüman Libya devletinin petrolleri Hristiyan emperyalistler tarafından paylaşılmış durumdadır.


                Suriye ile başlangıçta iyi ilişkiler kurulmuş, kardeş Esat’la maaile karşılıklı ziyaretler bile yapılmış fakat başbakan la Esat’ın arasına bir anda bir kara kedi girmiş, ne olduysa iki devlet arasında ki ilişkiler de birden bozulmuş, kardeş Esat diktatör ESED olmuş. Esed’e karşı mücadele veren özgür Suriye ordusu desteklenmiş, gerekli yardımlar yapılmış, yapılmaktadır.


                Bu gün Suriye bölünmüş. Burada Irak-Şam İslam devleti adında bir devlet kurulmuş, PYD ayrı bir bölgeyi ele geçirmiş, başta El kaide olmak üzere çeşitli terör örgütleri Suriye’yi mekan tutmuş ve başlatılan iç savaş olanca hızıyla devam etmektedir. Yani Suriye’de izlenen bu politikalar sonucunda Suriye’nin toprak bütünlüğü kalmamış buradaki Müslümanlar birbirlerini boğazlamaya devam etmektedir.


                Mısır’da da Müslüman kardeşleri destekleyen AKP hükümeti burada da hüsrana uğramıştır.


mso-ascii-theme-font:minor-latin;mso-fareast-font-family:"Times New Roman";
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:"Times New Roman";mso-bidi-theme-font:minor-bidi;
mso-ansi-language:TR;mso-fareast-language:TR;mso-bidi-language:AR-SA">                SONUÇ: Kendisini genişletilmiş büyük Ortadoğu ve kuzey Afrika projesinin (BOP) eş başkanlarından bir tanesi olmakla övünen Başbakan komşularla sıfır sorun sloganıyla yola çıkmış fakat görüldüğü gibi hem Türkiye’yi bu bölgede ve dünyada yalnızlaştırmış, hem de izlenen bu yanlış politikalar yüzünden Suriye, Irak, Libya, Mısır gibi Müslüman ülkelerde Hristiyan emperyalist güçler tarafından Müslüman kanı dökülmesine göz yumulmuş, çanak tutulmuş, bazen de destek verilmiş