Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı bir basın açıklaması yaparak Ak Parti Gençlik Kolları Başkanlığınca İplikçi Camii’nde yapılan iftar programına tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Akşehir İlçe Başkanı Ömer Koç, yaptığı açıklamada şunları söyledi:



 31 Mayıs 2018 tarihli yerel gazetelerde yayınlanan AKP Gençlik Kolları iftar yemeğini haberleri boy boy fotoğrafları yayınlandı. Adı geçen parti herhalde Akşehir’de kapalı bir mekan bulamadı şehrin merkezinde ki İplikçi camisini hem iftar yemeği hem propaganda alanı olarak kullanmakta hiçbir sakınca görmediler. Normal insanlar mevlüt şekerini bile camide yemekten çekinirken bunlar camiyi lokantaya çevirmekten korkmadıkları gibi boy boy fotoğraflarını yayınlanmaktan mutluluk duyuyorlar.



            16 yıllık iktidar AKP li arkadaşlara dini mekanları da sahiplenme,  mülk edinme hakkını mı kazandırdı? Her konuda olduğu gibi bu konuda da algı operasyonu mu yapıyorlar. Önce Ilgın’nın tarihi camisi de şimdi de Akşehir’in gözbebeği İplikçi Cami’inde AKP’nin verdiği iftar yemeği müftülükleri ve cami imamlarını zor duruma sokmaktadır. Bana göre de güç zehirlenmesinin en belirgin göstergesidir. Umarım bütün Akşehirlilerden özür dileme nezaketini gösterirler.