Cumhuriyet Halk Partisi Akşehir İlçe Başkanlığı, yazılı bir açıklama yaparak son günlerde yaşanan olaylar değerlendirildi.


Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarına yüklenen CHP, yaptığı açıklamada şunları söyledi:


                “17 Aralık depremiyle sarsılan AKP iktidarı ‘’en iyi savunma saldırıdır’’ felsefesiyle panik havası içinde sağa sola saldırmaktadır.


                Gezi parkı olaylarında kahraman ilan edilip ödüllendirilen Türk polisi operasyondan sonra adeta yerin dibine batırılıyor, sağa sola sürgünlere maruz bırakılıyor.


                Ergenekon, Balyoz vb. davalarda kendilerine korumalar, zırhlı araçlar verilerek koruma altına alınan savcılar operasyondan sonra baskılar artırılarak hedef haline getiriliyor.


                Kendi elleriyle oluşturdukları Hakimler Ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ve yüksek yargıya ‘’Allahım verdikçe veriyor’’ diyerek memnuniyetlerini dile getiren hükümet yetkilileri operasyon sonrası olmadık bahaneler uydurarak bu yargı mensuplarına yükleniyorlar.


                Başta Sayın Başbakan olmak üzere hükümet yetkilileri tarafından her fırsatta komplodan, kumpastan söz ediliyor. Bir an için kumpas olduğunu, kendi ifadeleriyle dış güçlerin komplosu olduğunu var sayalım. Her şey iyi güzel de ortada ayakkabı kutularının içinden çıkan paracıklar var. Bakan çocuklarının evlerinden çıkan çelik kasalar, para sayma makineleri var. Acaba bunları da dış güçler mi getirip evlere bıraktı?


                Sonuçta çelik kasaların, ayakkabı kutularının içinden çıkan bu paracıkların gerçek kaynağı kimdir? Önemli olan bu paraların gerçek sahiplerini ortaya çıkarmak değil mi? Kimlerin bu paralar?


                Yoksa bu gerçekler ortaya çıktığında AKP’nin ve hükümetin dağılacağından mı endişe ediliyor?


                AKP’deki panik havası ve sağa sola, polise savcıya saldırmalar son çırpınışlar mı?


                İstedikleri kadar saldırsınlar, İstedikleri kadar çırpınsınlar korkunun ecele faydası yok. Ecel yakında. Telaşa mahal yok. Gidecekler.”