Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezinde son günlerde yaşanan gelişmeler ülke gündemine oturmuşken, Akşehir İlçe Teşkilatında da yaklaşan Kongre öncesi delege seçimleri tamamlandı. İki adayın yarışması beklenen Kongre’de CHP’nin Akşehir’de gençleşmeye gideceği konuşuluyor.





CHP Akşehir İlçe Teşkilatı; 16 Kasım 2019 Cumartesi günü merkez mahallelerde, 21 Kasım 2019 Perşembe günü de merkez dışı mahallelerde delege seçimlerini tamamladı. Katılımın oldukça yüksek olduğu delege seçimleri sonrasında, 14 Aralık 2019-27 Ocak 2020 tarihleri arasında yapılması gereken İlçe Kongresinde 2 listenin yarışması bekleniyor. Yönetimin gençleşmesi gerektiğini düşünen partililerin Ali İlker Gencer’in adaylığı etrafında birleşeceği, mevcut İlçe Başkanı Ömer Koç’un da tekrar aday olacağı konuşuluyor.





Önümüzdeki günlerde yaşanacak gelişmelere göre tekrar aday olabileceğini belirten Ömer Koç, gençlere daha çok yer verilen ortak bir listenin de mümkün olduğunu ancak üzerine görev düştüğüne inanırsa adaylığını koyabileceğini belirtti. Koç, delege seçimlerinin ve yaklaşan Kongrenin partisi için hayırlı olmasını diledi.