18-24 Mart arasında her yıl kutlanan ‘’YAŞLILAR HAFTASI” nedeniyle Akşehir CHP İlçe Yönetimi şu yazılı açıklamayı yaptı:


“Her  insan için değişik anlam ve önem ifade eden yaşlılık, yaşamın çok özel bir dönemidir. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır.


Yaşlılık dönemi ‘’İTİBAR’’gerektirmektedir bu aynı zamanda onlara bir minnet borcumuzdur. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlanmaları gerekmektedir.


Bir ömrün büyük bir bölümünü ailelerine, topluma, Ülkesine hizmetle geçirmiş insanların yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar, insan onuruna yakışır bir şekilde ‘’BAKIM’’ isteme hakları vardır. Ailelerinden ve çocuklarından bu hizmeti almaları, çeşitli nedenlerle bu hizmeti alamayanlara da bu hizmet, toplum ve devlet tarafından yerine getirilmelidir.


Bu nedenle CHP Yönetim Kurulu ve Kadınlar kolu olarak ‘’Yaşlılar Haftası’’ nedeniyle etkinlikler çerçevesinde UMUT BAKIM EVİNE topluca ziyaret edilerek yaşlıların gönülleri alınmıştır.”