Cumhuriyet Halk Partisi Akşehir İlçe Örgüt Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama ile son günlerde yaşanan olaylar hakkında ağır eleştiriler yapıldı.


CHP Örgütü tarafından yapılan açıklamada:


                “ Lice’de yaşanan menfur olaylar ile bayrağımıza yapılan saldırı normal bir olay gibi iktidar tarafından algılanmakta ve topluma bu yönde bir algı oluşturulmaya çalıştırılmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti bayrağı; Kurtuluş Savaşı timsali, şehit kanı ile süslenmiş bir bayraktır.Bayrak toplumda namusu,şerefi ve devletin egemenliğini temsil eder. Yapılan bu saldırı ile ülkemizin namusu,şerefi ve egemenliğine yönelik açık ve alçakça bir saldırı olduğu gözetilmeksizin olayı örtbas etme çabaları hain bir çabanın ürünüdür.


                Bir ülkenin yabancı bir ülkede bulunan konsoloslukları o ülkenin toprağı sayılmaktadır. Irak ülkesi içinde bulunan Musul Konsolosluğu'muzun birkaç terörist tarafından iktidar tarafından verilen emir ile bir mermi sıkılmaksızın teslim olması iktidarın gerçekleştirdiği dış politikanın bugüne bir yansımasıdır. Yapılan bu saldırıya dahi dış ülkeler sadece yazılı basın açıklamaları ile kınamıştır. Hiçbir ülke Türkiye’ye bu yönde siyasi ve askeri bir yardımdan bahsetmemektedir. Türkiye'yi dış politikada yalnızlaştıran iktidar, İŞİD gibi terör örgütlerine askeri yardımları sayesinde bugün Musul Konsolosluğumuz yani vatan toprağımız işgal edilmiş ve kendi gönderdiğimiz silahlarımız ile konsolosluğumuz görevlileri esir alınmıştır.


                İktidarı aklı selim davranış ve eylemlere davet ediyoruz. Yapılan tüm saldırıları kınıyor, saldırılara karşı devlet onuruna yakışır davranışlar ile karşılık verilmesini talep ediyoruz" ifadelerine yer verildi.