Akşehir Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Teşkilatı tarafından organize edilen 'Cumhuriyetine Sende Sahip Çık!' sloganıyla düzenlediği yürüyüş dün yapıldı.


31. İkmal Merkez Komutanlığı önünde başlayan 'Cumhuriyetine Sende Sahip Çık!' yürüyüşüne Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, Akşehir CHP İlçe Başkanı Ömer Koç, CHP İlçe Teşkilatı ve partililer katıldı.


29 Ekim 2016 saat 16.00'da 31. İkmal Merkez Komutanlığı önünden başlayan yürüyüş Cumhuriyet Meydanında son buldu. Cumhuriyet Meydanında son bulan yürüyüşte İlçe Başkanı Ömer Koç'un yaptığı basın açıklaması ile son buldu.


Başkan Ömer Koç yürüyüş sonunda şu açıklamayı yaptı: " 1911 Trablus, 1912 Balkan 1914-1918 Birinci Dünya savaşında Çanakkale, Basra, Filistin, Yemen, Galiçya, cephelerinde yüzbinlerce gencini kaybeden Anadolu’nun yiğit, insanları Mustafa Kemal2in Önderliğinde tüm emperyalist güçlere karşı bağımsızlığını kazanmış, birilerinin insafsızca eleştirdiği Lozan anlaşmasıyla Misak-ı milli sınırları içerisinde Cumhuriyetin temelleri atılmıştır. İslam Coğrafyası içinde tek demokratik laik bir ülke olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli olan Atatürk devrim ve ilkelerinin önemi her geçen gün daha da artmaktadır. Bizlere düşen görev bu kazanımları korumak daha da ileriye götürmektir. Yaşasın Cumhuriyet hepimiz Mustafa Kemaliz hepimiz Mustafa Kemal'in askerleriyiz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”